DORH nastavlja kazneni proces / Sabor po peti put Glavašu skinuo imunitet: 'Žrtva sam obrnute lustracije hrvatskih branitelja'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HDSSB-ov saborski zastupnik je rekao Glavaš kako proces koji se vodi protiv njega nije pravosudni, nego 'proces lustracije politički nepodobnog kadra'

26.2.2016.
13:10
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski sabor je u petak, na zahtjev Državnog odvjetništva, po peti puta ukinuo zastupnički imunitet Branimiru Glavašu (HDSSB), kako bi se nastavio kazneni postupak za kazneno djelo ratnog zločina.

Za ukidanje imuniteta glasovao je i sam Branimir Glavaš, koji je rekao kako je "žrtva obrnute lustracije hrvatskih branitelja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
konačna odluka u petak /

MIP po peti put Glavašu skinuo saborski imunitet zbog slučaja 'selotejp' i 'garaža'

Image
konačna odluka u petak /

MIP po peti put Glavašu skinuo saborski imunitet zbog slučaja 'selotejp' i 'garaža'

"Žrtva sam obrnute lustracije branitelja i svih koji su, na čelu s Franjom Tuđmanom, simbol stvaranja hrvatske države. Hrvatski branitelji lustrirani su tjeranjem u mirovinu, društveno marginalizirani, sotonizirani i kriminalizirani", rekao je Glavaš i dodao kako proces koji se vodi protiv njega nije pravosudni, nego "proces lustracije politički nepodobnog kadra".

Za politički montirani proces još jednom je prozvao nekadašnje vodstvo HDZ-a, Državnog odvjetništva, policije i obavještajnih službi, dijela nevladinih udruga, kao i kolege s desne strane sabornice, gdje sjede HDZ-ovi zastupnici. Glavaš tvrdi da je dio njih znao i šutke pristao na takav proces.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je kako osobno nikoga nije ubio, sudjelovao u ubojstvima niti ih prikrivao te kako ni nakon 10 godina procesa i pet godina provedenih u zatvorima ne namjerava odustati od dokazivanja svoje nevinosti.

O ukidanju Glavaševa imuniteta raspravljao je i Glavašev stranački kolega Josip Salapić, kojemu smeta što se HDSSB naziva "strankom ratnog zločinca", iako presuda protiv Glavaša nije pravomoćna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je i da je Glavaš u zatvoru čak četiri godine i četiri mjeseca čekao pravorijek Ustavnog suda, iako je taj sud po zakonu o njegovoj tužbi morao odlučiti najkasnije za godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo