sdp zatražio i stanku / Sabor raspravljao o nasilju u obitelji: Culej je spomenuo slučaj Lalovac pa je krenula žestoka svađa

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'SDP se vrlo jasno očitovao o ovom pitanju, a o tome se očitovao i gospodin Lalovac, koji je kazao da se povlači iz javnoga i političkog života'

25.1.2017.
17:51
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Saborski zastupnik Stevo Culej (HDZ) u srijedu je tijekom saborske rasprave o prijedlogu Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji spomenuo slučaj bivšega SDP-ova ministra financija Borisa Lalovca, kojeg je bivša supruga TončikaAnastazija Lalovac optužila za nasilje u obitelji, nakon čega je Klub zastupnika SDP-a zatražio stanku.

"Jeste li upoznati sa slučajem izvjesne Anastazije?... Jeste li čuli za nasilje u obitelji jednog vašeg kolege? Niste čuli, svi se pravite 'toše'. Nitko ne zna ništa o tom slučaju, progovarate o raznim slučajevima ovdje, a ono što se gospođa Anastazija žalila vama, potpredsjednice Opačić, Zoranu Milanoviću, Igoru Dragovanu, OrsatuMiljeniću, žalila se supruga vašega kolega, a vi ste zaštitili svojega kolegu na štetu žrtve", rekao je Culej replicirajući Nenadu Staziću (SDP) na njegovo izlaganje u pojedinačnoj raspravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osuđujem svako obiteljsko nasilje bez obzira na to tko ga je učinio", uzvratio je Nenad Stazić prozivajući Culeja koji je prije nekoliko dana u Saboru nasrnuo na zastupnika Ivana Pernara (Živi zid).

"Vi gospodine Culej, kojeg smo neki dan vidjeli kako odgurujete i nasrćete na kolegu Pernara, ste posljednji u nizu koji bi imao pravo uopće o bilo kakvom nasilju govoriti", rekao je Stazić, nakon čega je Klub zastupnika SDP-a zatražio stanku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"SDP se vrlo jasno očitovao o ovom pitanju, a o tome se očitovao i gospodin Lalovac, koji je kazao da se povlači iz javnoga i političkog života dok institucije ne odrade svoj posao, i to iz interesa zaštite djeteta", poručila je nakon stanke Sabina Glasovac (SDP).

Pozvala je zastupnike da "ne razvlače tu temu" te da osude sve oblike nasilja i zadrže se na raspravama koje mogu pridonijeti boljoj kvaliteti zakona i zaštiti djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne želimo ništa cenzurirati niti zagušiti nijednu temu, ali zapitajmo se koliko time pridonosimo borbi protiv nasilja u obitelji. Ako je samo poanta da politički poentiramo na nečemu, onda mislim da ćemo ključnu poantu promašiti", istaknula je te ponovila da je SDP protiv svakog oblika nasilja, a posebice nasilja u obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo