traže se petice / Saborska oporba o Musić Milanović: 'Najveću štetu je napravila svom suprugu i djetetu. Sada se sigurno kaje'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Ocjene su postale jedino bitno u obrazovnom procesu, a ne stjecanje znanja i to treba mijenjati', poručio je Nikola Grmoja

5.7.2022.
14:43
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborski oporbeni zastupnici složili su se u utorak da se profesori i nastavnici nalaze pod velikim pritiskom roditelja zbog ocjena njihove djece istaknuvši da to treba mijenjati, te poručili da osobno ne bi postupili na način kako je to učinila predsjednikova supruga Sanja Musić Milanović.

Musić Milanović poslala je tjedan dana po završetku nastave mail ravnateljici škole u kojem je izrazila nezadovoljstvo predmetnom nastavnicom nakon čega su njezinom sinu već zaključene ocjene iz četvorke promijenjene u petice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandra Benčić (Možemo!) kazala je da nije Milanović Musić jedina koja piše i radi pritisak na ravnatelje ili nastavnike za ocjene svoje djece.

„To što se događa u osnovnim školama, posebno u višim razredima je postalo nepodnošljivo, ogroman je pritisak na roditeljima jer se dijete s dvije četvorke ne može upisati u željenu srednju školu ali i na nastavnike od strane roditelja i nešto se mora dubinski mijenjati u sustavu”, kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatra da ocjene ne mogu biti jedino mjerilo i pokazatelj znanja i jedino mjerilo uspjeha.

Image
POSTOJI JASNA PROCEDURA /

Oglasilo se Ministarstvo o slučaju ocjena Milanovićeva sina: 'Pokrenut je inspekcijski postupak'

Image
POSTOJI JASNA PROCEDURA /

Oglasilo se Ministarstvo o slučaju ocjena Milanovićeva sina: 'Pokrenut je inspekcijski postupak'

„Djeca su frustrirana kada dobiju bilo koju ocjenu manju od pet, to nije normalna situacija, pod stresom su i to utječe na njihovo mentalno zdravlje”, ustvrdila je Benčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručila je da osobno ne bi postupila na način kako je to učinila Milanović Musić ocijenivši to neprimjerenim.

„Nije dobro da ulazimo u takve pritiske oko ocjena djece, to nije dobra poruka ali je to postala opća praksa među velikim brojem roditelja”, kazala je Benčić i poručila da javne osobe moraju postavljati drugačiji kriterij ponašanja i to pokazati svojim primjerom,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Grmoja (Most) ocijenio je da je Musić Milanović najveću štetu napravila svom suprugu, predsjedniku RH, svojoj obitelji i svom djetetu te da se sada vjerojatno kaje.

„Generalno imamo problem velikih pritisaka na prosvjetne djelatnike oko ocjena, ocjene su postale jedino bitno u obrazovnom procesu, a ne stjecanje znanja i to treba mijenjati”, izjavio je Grmoja u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe mora se vratiti ugled onima koji su stup obrazovanja.

„Većina profesora i nastavnika ne želi sebi probleme i gdje god je nekakva ocjena koja je između većina će, da nema problema i na vratu roditelje, zaključiti veću ocjenu, većina će ići linijom manjeg otpora”, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da on kao profesor nije imao većih problema iako je bilo pritisaka , no da je uvijek omogućio djeci da odgovaraju za veću ocjenu. „Ja sigurno ne bih popustio pritisku ako bih smatrao da dijete nije zaslužilo veću ocjenu ili ako nisam nešto pogriješio u svom radu”, poručio je.

Siniša Hajdaš Dončić (SDP) u pismu Musić Milanović ne vidi nekakav pritisak već samo ukazivanje na nepravilnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ja to nisam vidio kao nekakav pritisak već kao obično pismo u kojem se ne zalaže za veću ocjenu nego samo ukazuje na neke nepravilnosti koje je uočila”, kazao je.

Hajdaš Dončić smatra da mame imaju veliki senzibilitet prema muškoj djeci te je poručio da se osobno ne bi tako obraćao školi „ali ne zna što bi napravila njegova žena”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo