odmor nakon rada / Saborski hodnici prazni, ali oni još tumaraju njima: Što rade zastupnici kada ne rade?

Što izabranici naroda rade kada parlament ne zasjeda? Reklo bi se da imaju pune ruke posla

25.7.2018.
8:00
VOYO logo

Unatoč praznim saborskim hodnicima gdje bismo tek zatekli pokojeg službenika, zastupnici s kojima smo razgovarali nisu isključili mobitele i ispružili se na jadranske ili kakve druge egzotične plaže.

"Bio sam s kolegama iz odbora za vanjsku politiku u Kini prošlog tjedna. Imam neke aktivnosti u Zagrebu kao zastupnik,  sutra recimo idem u Dicmo", kazao je saborski zastupnik HDZ-a Miro Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mostovci imaju radno ljeto. U Splitu smo imali pressicu o problemima prometa u Splitu, nakon toga krećemo na ribarsku feštu u Tribunju, sutra predstavljamo naš Pokret ostanka", kazao je saborski zastupnik MOST-a Nikola Grmoja

Dva mjeseca ustavne ljetne stanke neće ih ni omesti ni zaustaviti. "Jutros smo imali tiskovnu na kojoj smo govorili kako Vlada pokušava ispod radara koristiti ljetne dane i SP kako bi povećala boravišnu pristojbu. A onda čitam u novinama da bi i povećala paušalni porez na dohodak", kazao je saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ni bazu se ne smije zanemariti. Jasno je mnogima, bez obzira na stranačke boje. "Imam sastanke u stranci u Zagrebu, obiću ću i bazu, koristit ću prilike na kontinentu ima niz događanja, znate naši prvi izbori su euroizbori", kazala je Anka Mrak Taritaš.

"Teško je očekivati da će netko s 40 godina staža prestati s aktivnostima. U stand by smo cijelo vrijeme što se stranke tiče", kazao je saborski zastupnik HSU-a Silvano Hrelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa iako je percepcija da ionako ništa ili malo rade, rado će reći da je ta slika kriva. Stoga će i oni sebi priuštiti nešto odmora. "Malo sam u zaostaku s masilinama i vinigrada ali bit će vremena sa suprugom na more", kazao je Hrelja.

"Što je moguće više vremena za posjetiti i podružiti se s obitelji i prijateljima", kazao je Grbin. "Znači biti sa suprugom, djecom roditeljima, koju knjigu pročitati", kazao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I kad su na odmoru  pažljivo se vijesti se prate. "Pročitam novine, onda doručak, prijepodne u vrt, onda je ručak koji moja mama kuha i popodne je onda na barku ili plivanje", kazala je Mrak Taritaš.  A potom u nove radne pobjede, ali one saborske tek od rujna.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo