natrag tek za dva mjeseca / Saborskim zastupnicima počinje dugo toplo ljeto, provjerili smo koliko su do ljetne stanke radili

Prazni hodnici i sabornica oživjeli su uoči glasovanja. Marko Primorac potvrđen je za novog ministra financija. A, Oleg Butković za novog potpredsjednika Vlade za gospodarstvo

15.7.2022.
19:16
VOYO logo

Ako se po jutru dan poznaje već je prilično rano bilo jasno da je pred zastupnicima dugo toplo ljeto.

No, prazni hodnici i sabornica oživjeli su uoči glasovanja. Marko Primorac potvrđen je za novog ministra financija. A, Oleg Butković za novog potpredsjednika Vlade za gospodarstvo. Brinulo je Mostovce kako će oporba glasovati oko izmjena ustava oko referenduma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Laž je, i to vas pozivam da ih pitate, da oni samo žele da se otvori proces razgovora u izmjenama ustava. Taj proces i bez njih ide dalje", rekao je Nikola Grmoja, saborski zastupnik MOST-a.

No na kraju za ipak bilo 80 zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove promjene nisu partikularni interes HDZ-a, oni su neodgodiva društvena potreba", rekao je Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a.

"HDZ je upsio osigurati da u samo tjedan dana od 92 potpisa podrške dođe na 80 onih koji su doista glasali za pristupanje promjenama"", rekao je Peđa Grbin, predsjednik SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
203 točke /

Statistika pokazala: Ove godine Sabor zasjedao najviše puta unatrag četiri godine

Image
203 točke /

Statistika pokazala: Ove godine Sabor zasjedao najviše puta unatrag četiri godine

Potvrđen je protokol o pristupanju Finske i Švedske NATO-u. I baš kad su se saborski mikrofoni užarili došlo je vrijeme za ljetnu stanku zastupnika. Ljetna će stanka potrajati do 15 rujna, a predsjednik sabora ostavio je mogućnost izvanrednog zasjedanje ukoliko za to bude potrebe"

"To smo mi pustili pljeskometar da mislite da je sve dobro. Mi ćemo ići na odmor od 1. do 15., dobre smo volje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još bolje zastupnici. No nekima odmor i predug.

"Recite mi tko to u RH sto dana radi - a dobije plaću", kazao je Stipo Mlinarić, saborski zastupnik Domovinskog pokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mnogi kolege koji se tu prave pametni, možda ne znaju. Posao zastupnika u saboru ne obuhvaća puno toga osim samog rada u saboru", kazao je Hrvoje Zekanović.

U brojkama to znači da je izglasan 71 zakon, saborski su se zastupnici javili za riječ 1000 puta, a 79 zastupničkih pitanja postavljeno je tijekom aktualnih prijepodneva pa će saborski zastupnici koji su u klupama od siječnja do srpnja proveli ravno 76 dana - u njih natrag na jesen - nakon školaraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim vam svima svako dobro i puno zdravlja i neka se vidimo u skladu s predviđenim rokovima", kazao je Gordan Jandroković, predsjednik sabora.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo