NA ZATVORENOM DIJELU SJEDNICE / Sada je i službeno: Janica Kostelić imenovana pomoćnicom ministra Šustara

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ravnateljem Carinske uprave u Ministarstvu financija, na pet godina, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, Vlada je imenovala Hrvoja Čovića

28.4.2016.
18:15
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice imenovala Janicu Kostelić pomoćnicom ministra znanosti, obrazovanja i sporta, a Mišu Faletara pomoćnikom ministra unutarnjih poslova.

Ravnateljem Carinske uprave u Ministarstvu financija, na pet godina, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, Vlada je imenovala Hrvoja Čovića, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na osobni zahtjev Vlada je razriješila glavnu tajnicu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Saru-Sanelu Butorac.

Na osobni zahtjev, Vlada je također razriješila ravnatelja Ureda za Udruge Igora Vidačka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razriješen je, na osobni zahtjev, dosadašnji direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller te je imenovan vršiteljem dužnosti direktora do imenovanja direktora temeljem provedenog postupka po javnom natječaju Ljubomir Majdandžić.

Vlada je razriješila dosadašnjeg direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavka Čukelja te direktorom Agencije imenovala Gorana Bradića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji: Predrag Matić, Ivo Milatić, Zdravko Ronko, Branko Borković, Josip Klemm, Ivica Arbanas i Ivica Tolić. Imenovani su predsjednik po položaju Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji Tomo Medved te članovi Ivo Milatić, Željko Dilber, Branko Borković, Josip Klemm, Ivica Arbanas i Ivica Tolić.

Razriješene su dosadašnje članice Upravnog vijeća Zavoda za obnovu Dubrovnika Sanja Šaban i  Ines Androić Brajčić, te su članovima Upravnog vijeća imenovani Davor Trupković i Nikša Konjevod, kao predstavnici Ministarstva kulture i Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je razriješila dosadašnjeg predsjednika i članove Upravnog vijeća Lučke uprave Ploče Dražena Ivanušeca, Krešimira Rendelija, Hrvoja Livaju, Darija Jurišića, Ivu Matkovića, a imenovala je Jadranku Fržop predsjednicom, te Alena Gereka, Matu Dugandžića, Tonija Grgurinovića i Dubravka Paskojevića članovima Upravnog vijeća Lučke uprave Ploče.

Razriješeni su dosadašnji članovi i zamjenik članice Odbora za novčanu naknadu žrtvama kaznenih djela, radi prestanka obnašanja dužnosti koje su bile pretpostavka za imenovanje u Odbor, Sandra Artuković Kunšt, Marijan Cesarik i Mladen Stojanović, te su članicama imenovane Vedrana Šimundža Nikolić i Vera Katalinić-Janković, a zamjenikom članice imenovan je Miren Špek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je razriješila predsjednika i tajnicu Stalne hrvatsko-crnogorske komisije za upravljanje vodama od zajedničkog interesa Dražena Kurečića i Elizabetu Kos te je predsjednicom Komisije imenovala Elizabetu Kos, a tajnicom Sanju Genzić Jurišević.

Vlada je razriješila predsjednika, zamjenika predsjednika, članove i zamjenike članova hrvatskog dijela Stalne hrvatsko-slovenske komisije za vodno gospodarstvo Dražena Kurečića, Danka Holjevića, Andrina Petkovića, Milana Matešu, Darka Višnjića, Zlatka Jurišu, Danka Biondića i Gorazda Hafnera. Predsjednicom hrvatskog dijela Komisije Vlada je imenovala Elizabetu Kos, zamjenicom predsjednice Fani Bojanić, članove Andrina Petkovića, Milana Matešu, Vanju Račkog, te zamjenike člana Zorana Markovića, Danka Biondića i Gorazda Hafnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je razriješila dio dosadašnjih članova Statističkog savjeta Republike Hrvatske Mladena Duliba, Hrvoja Nekića, Dariju Magaš,  Nadicu Žužak i Mirjanu Rađenović. Imenovan je dio novih članova Savjeta i to:  Stipe Župan, Leon Žulj, Karmen Maričić, Brankica Novosel i Melita Čičak, kao predstavnici Ministarstva financija, Hrvatskog sabora, Ministarstva gospodarstva, Ministarstva poduzetništva i obrta te Ministarstva rada i mirovinskog sustava

Razriješen je dosadašnji član Skupštine društva Hrvatska brodogradnja – Jadranbrod d.d. Ivan Vrdoljak, a za novog člana Skupštine društva, koji predstavlja Vladu Republike Hrvatske, određen je Tomislav Panenić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjoj sjednici Vlada je razriješila dosadašnje članove Nadzornog odbora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija Ivana Vrdoljaka i Borisa Lalovca, te je imenovala nove članove koji su po položaju ministar nadležan za gospodarstvo i ministar nadležan za financije Tomislava Panenića i Zdravka Marića.

Radi isteka mandata, razriješena je dosadašnja predsjednica te članovi Upravnog vijeća Klinike za ortopediju Lovran Ljubica Đukanović, Romana Jerković i Đuro Dragosavac, a imenovani su Željko Plazonić predsjednikom, te Lucian Vukelić i Željko Butorac članovima  Upravnog vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imenovani su predsjednik i članovi upravnih vijeća zdravstvenih ustanova kojima je osnivač Republika Hrvatska a obustavljen je postupak sanacije i to: u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, predsjednikom je imenovan Marijan Klarica, te članovima Željko Krznarić i Dubravka Sertić.

Predsjednikom Upravnog vijeća Kliničkog bolničkog centra Split imenovan je Ante Mihanović, a članovima Ivica Grković i Tomislav Prljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednikom Upravnog vijeća Kliničkog bolničkog centra Osijeka imenovan je Domagoj Drenjančević, a članovima Aleksandar Včev i Mihael Novoselec.

U Kliničkom bolničkom centru Rijeka, predsjednikom Upravnog vijeća imenovan je Heri Bezić, a članicama Ines Strenja – Linić i Tea Čaljkušić Mance.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednikom Upravnog vijeća Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice imenovan je Slavko Orešković, a članovima Vladimir Bedeković i Krešimir Luetić.

Vlada je predsjednicom Upravnog vijeća Kliničke bolnice Merkur imenovala Dragicu Soldo Jureša, a članovima Borisa Brkljačića i Marija Puljiza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednikom Upravnog vijeća Kliničke bolnice Dubrava Vlada je imenovala Zlatka Vlajčića, a članovima Tomislava Ćorića i Miroslava Vukića.

Vlada je predsjednikom Upravnog vijeća Klinike za dječje bolesti Zagreb imenovala Igora Nikolića te članovima Tomislava Madžara i Damira Eljugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednikom Upravnog vijeća Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević, Vlada je imenovala Josipa Bilavera, a članovima Petranu Brečić i Milana Vrkljana.

Na zatvorenom dijelu 17. sjednice Vlade izmijenjena je Odluka o donošenju Bilance Strateških robnih zaliha. Sukladno članku 9. stavku 4. i članku 11. stavku 2. Zakona o strateškim robnim zalihama (Narodne novine, broj 87/02). Odluka je klasificirane stupnjem tajnosti „vrlo tajno“ pa je Vladin Ured za odnose s javnošću nije u mogućnosti objaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministru gospodarstva dana je suglasnost za sklapanje ugovora o zastupanju. Odluka je također klasificirana stupnjem tajnosti - „povjerljivo“.

Usvojen je pregled zakonskih i podzakonskih prijedloga kojima Republika Hrvatska preuzima pravnu stečevinu Europske unije za 2016. godinu. Radi se o redovitom izvještavanju o učinjenom u procesu preuzimanja pravne stečevine EU. Cjeloviti materijal ove točke može se pronaći na web stranici Vlade vlada.gov.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo