ideja i hrabrost / Sam svoj šef: ovi Osječani sami su sebi stvorili radna mjesta

Samo prošle godine 376 građana Osijeka sami su sebi stvorili radno mjesto. Donosimo vam priču o supružnicima koji su s dvoje male djece ostali istodobno bez posla, otvorili su hostel i pokazali da se može

4.5.2016.
18:58
VOYO logo

Otkaz na dobro plaćenom poslu u osiguravateljskom drušvu za Jelenu je značio novi put. Majka dvoje male djece otvorila je hostel i radno mjesto.

"Suprug je ostao bez posla, nakon toga i ja sam ostala bez posla. Da ne odemo sada u neki drugi grad, mi smo odlučili ostati i napraviti nešto", kazala je Jelena Budimčić, vlasnica hostela u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona i suprug Vedran prijavili su se na Zavod za zapošljavanje. Čekali nisu. Ušteđevinu su uložili u prostor, uredili sedam trokrevetnih soba. 

"Supruga je uzela novac za samozapoošljavanje, nekih 25.000 kuna potpore", dodao je Vedran Budimčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad su krenuli prvi gosti, kad se sve pogledalo, mislim da smo uspjeli. Ali ostavimo još godinu dana da vidimo, da li je to stvarna pobjeda ili nešto drugo", naglasio je. 

U istu samostalnu avanturu upustila se i Mirjana Matić otvorivši suvenirnicu u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je u meni tinjalo. Zadnjih  15 do 20 godina razmišljala sam da želim vlastiti posao. I sve što sam prije radila uklopila sam u jednu priču – to znači med i suveniri", prepričala je Mirjana Matić.

Zbog državne potpore, u prošloj se godini svaki dan u prosjeku samozaposlila jedna osoba. Da bi se dobio poticaj, dovoljno je biti na Zavodu za zapošljavanje jedan dan i potom proći proceduru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najvažnije je imati dobru poslovnu ideju na temelju koje može napraviti dobar poslovni plan i on može priloženom dokumentacijom tražiti potporu. I dokazati da je od toga moguće napraviti posao", pojasnio je Željko Bugarić iz Područnog ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Osijek.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike