'zlatne sanitarije' / Samia Ropar iz HUBOL-a o WC-u u ministarstvu: 'Kvadrat elitnog stana u Zagrebu toliko košta...'

Iznijela je i osobno iskustvo da je sama nedavno obnovila svoje sanitarije od oko 7 kvadrata za 2500 eura

11.8.2022.
20:07
VOYO logo

O slučaju zlatnog WC-a iz Ministarstva zdravstva gdje se za obnovu sanitarija planira utrošiti najmanje 2,3 milijuna kuna, RTL-ova novinarka Ana Milanir razgovarala je s članicom Izvršnog odbora HUBOL-a Samiom Ropar.

Ona kaže da je nedavno obnavljala svoju kupaonicu pa iznijela svoje iskustvo o cijenama.
"Kompletna obnova moje kupaonice od 6-7 kvadrata koštala je 2500 eura sa svim sanitarijama", rekla je. Na pitanje kako komentira onda to što će kvadrat obnove sanitarija u ministarstvu koštati 3200 eura, rekla je da ju je to podsjetilo na sličnu aferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I to kada je HZZO obnavljao salu za sastanke od 50 kvadrata za 1,2 mil kuna, što je također 3200 eura po kvadratu. Pitam se, imaju li bivši i sadašnji ministar isti arhitektonski ured?", rekla je naša sugovornica. Nastavila je da svakako obnova treba, da se i u medijima vidjelo da sanitarije u ministarstvu nisu zadovoljavajuće.

Image
ide obnova /

FOTO Pogledajte kako izgledaju toaleti u Beroševom ministarstvu: 'Neće biti četki za WC od 700 kuna'

Image
ide obnova /

FOTO Pogledajte kako izgledaju toaleti u Beroševom ministarstvu: 'Neće biti četki za WC od 700 kuna'

"Ali 3200 eura? Je li to hotel s pet zvjezdica? To je kvadrat stana u Zagrebu na elitnoj lokaciji, kvadrat stana u Dubrovniku. Time se baca pljuska poreznim obveznicima direktno u lice", rekla je Mia Ropar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitali smo, koliko se i kakve opreme može za 2,3 milijuna kuna kupiti. "Medicinski aparati su skupi, ali postoje sitne stvari koje bi olakšale našim liječnicima, posebno pacijentima, mogli bi kupiti 15-ak samostojećih trapeza da kirurški pacijenti lakše se dižu iz kreveta, a naši pacijenti znaju da ih fali, potom 20-ak paravana, kad imaju njegu da imaju intimu, mogli bi s jakim klimama opremiti pet čekaonica da se naši pacijenti na vrućinama ne kuhaju", rekla je.

Kaže da su pojedine bolnice u jako lošem stanju.
"Moram priznati da Opća bolnica Karlovac u jako dobrom stanju. Ali negdje je stanje katastrofalno, ne samo sanitarija, nego kompletne infrastrukture", rekla je te dodala da se čini da je stanje u KBC-ovima stanje čak lošije nego u drugim bolnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo