Kupili su kuću / Samohrani otac Mateo i njegovih osam mališana imaju novi dom: 'To je lijepa priča koja je završila na Badnjak'

U humanitarnoj akciji skupilo se 2,4 milijuna kuna za obitelj koja je izgubila majku prije dva mjeseca. Vlasnik kuće spustio je cijenu, a dvojčica Ana kaže: 'Taman je za nas, svi možemo stati

2.1.2022.
22:11
VOYO logo

Dva mjeseca nakon početka humanitarne akcije „Kuća za Dijaninu dicu“, osmero djece obitelji Torić i njihov otac su pronašli kuću dovoljno veliku za sve njihove potrebe.

"Jedna lijepa božićna priča s nama. Kako je to počelo 1. studenog, na Svisvete, a gotovo završilo na Badnjak, na Božić", rekao je Mateo Torić iz Zadra. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuća od 350 kvadrata nalazi se u kvartu u kojemu i sada stanuju. "Ona ima pet soba, ali može se napraviti još koja. Sve nam odgovara, sve je super, osobito to što smo na Bokanjcu blizu mojih, tako da nam moji mogu pomagat, kaže Mateo.  

Debora (10), Ana (9), Judita (8), Šimun (7), Klara (6), Estera (5), Ivan (3) i jednogodišnja Karmela u manjem dvosobnom stanu žive samo s tatom Mateom jer su u srpnju ostali bez majke koja je umrla od zloćudnog melanoma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovako su nam o majci Dijani govorili prije dva mjeseca. "Karmela, ima jednu godinu, ona neće vidjeti mamu", rekla je Ana (9) početkom studenog. Klara (6) je tada rekla: "Tužno mi je kad nisam vidjela mamu kako čisti, da ja mogu naučiti od nje i tužno mi je kako je mamin bio lijep doručak."

Na humanitarnu akciju su prije dva mjeseca 44-godišnjeg profesora povijesti i geografije potaknuli prijatelji jer se za vrijeme suprugine 6-godišnje borbe s karcinomom nisu uspjeli adekvatno skućiti. Nova kuća pružit će im nemjerljivo veći komfor za odrastanje djece. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

(Majku Dijanu izgubili su prije dva mjeseca; RTL screenshot)

Ana kaže: "Meni se sviđa cijela kuća, taman je za sve nas, možemo stati u nju", Judita todaje: "Meni se ovdje najviše sviđa dvorište. Ima puno prostora za igrati se." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dva je mjeseca prikupljeno 2,4 milijuna kuna, nova kuća stoji 200-ak tisuća više. Mateo kaže: "Da sam iznenađen, jesam, jesam. Ali, u narod nisam sumnjao." Vlasnik kuće išao je ispod cijene, koju je ranije tražio, i tako se i sam uključio u humanitarnu akciju. 

"Dosta, dosta je spustio cijenu kad je čuo za nas, kad je čuo za ovu akciju, tako da je jedan veliki dobročinitelj", kaže Mateo. Dobročiniteljima su se pokazale tisuće ljudi koji su omogućili da obitelj Torić dobije novi dom.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo