produženi boravak u remetincu / Sanaderovi odvjetnici nisu se žalili na odluku Suda o jamčevini, sada prikupljaju novac

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Obrana sudu može predložiti novu jamčevinu kojom će jamčiti da Sanader, dok je pod optužbama, neće bježati, o čemu bi ponovno odlučivalo Izvanraspravno vijeće

13.10.2015.
12:53
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Čedo Prodanović, odvjetnik bivšeg premijera Ive Sanadera, kazao je kako obrana nije uopće podnijela žalbu na odluku Županijskog suda u Zagrebu o odbijanju jamčevine te da su trenutno u fazi prikupljanja novca. Rok za predaju žalbe bio je do sinoć u ponoć.

Image
rošina nitko ništa nije pitao /

Ni barba Luka nema uporabnu dozvolu za svoju kuću: 'To meni miriše na nešto drugo'

Sanaderu je prošlog tjedna Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo prijedlog da se kao jamstvo u iznosu od 12,4 milijuna kuna priznaju dvije nekretnine jer je utvrdilo da jedna nekretnina nije etažirana, dok druga nema građevinsku ni uporabnu dozvolu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrana sudu može predložiti novu jamčevinu kojom će jamčiti da Sanader, dok je pod optužbama, neće bježati, o čemu bi ponovno odlučivalo Izvanraspravno vijeće. Jamstvo se može položiti u gotovu novcu, nekretninama ili vrijednim pokretninama, no dosad na zagrebački sud nije stigao nikakav prijedlog obrane.

Sanaderu je pretprošli tjedan Vrhovni sud ukinuo nepravomoćnu presudu zagrebačkog županijskog suda u slučaju Fimi medija i odredio jamstvo u zamjenu za obranu sa slobode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši premijer više nije osuđen ni u jednom slučaju jer je Ustavni sud ljetos ukinuo presudu u slučaju zbog ratnog profiterstva u 'slučaju Hypo' te primanja mita od mađarskog MOL-a, i cijeli slučaj vratio na ponovno suđenje zagrebačkom Županijskom sudu.

Još mu se sudi u slučaju Planinska u kojem je optužen za primanje 17 milijuna kuna 'provizije', nakon što je Ministarstvo regionalnog razvoja kupilo zgradu od tvrtke bivšeg HDZ-ova saborskog zastupnika i vlasnika mesnica Stjepana Fiolića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo