BURNO PRIJE IZBORA / Švaljek: registrirala političku stranku i kazneno prijavljena da je oštetila gradski proračun

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Desetak dana prije izbora protiv Švaljek je podnesena kaznena prijava u kojoj se tvrdi da je oštetila gradski proračun za oko 20.000 kuna.

16.5.2017.
14:55
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek svoju je nezavisnu listu registrirala kao političku stranku. Iako se u kampanji predstavlja kao nezavisna, po podacima iz registra 23. ožujka ove godine Švaljek je registrirala stranku pod imenom Nezavisna lista Sandre Švaljek kojoj je ona predsjednica, piše Nacional

Oni su također dobili uvid u kaznenu prijavu protiv Švaljek u kojoj se tvrdi da je u razdoblju dok je mijenjala gradonačelnika Bandića oštetila gradski proračun za 20.750 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj kaznenoj prijavi koja je podnesena Državnom odvjetništvu i Uskoku tvrdi se da je ona u ime Grada Zagreba platila troškove organizacije Međunarodnog simpozija o moždanom udaru "Highlights in stroke" koji se održavao od 6. do 8. studenog 2014. u Zagrebu.

"Iako je svjesna da navedeno pokroviteljstvo nad organiziranjem i provođenjem međunarodnog simpozija ne obuhvaća i financijsku potporu, Sandra Švaljek odobrila je isplatu iznosa od 20.750,44 kuna te je tako kao službena osoba iskoristila svoj položaj i ovlasti pa je time drugoj osobi pribavila korist i drugome prouzročila štetu", stoji u kaznenoj prijavi koja je podnesena desetak dana prije izbora za gradonačelnika Zagreba, piše Nacional.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo