'Netko štedi' / Sanitetski prijevoz iz noćne more: s operiranim djetetom čekala osam sati, pa se vozili s otvorenim prozorom

Image
Foto: Ilustracija/Duško Jaramaz/PIXSELL

U Domu zdravlja Zadarske županije ističu da su zatražili izvješće glavne sestre koja je odgovorna za sanitetski prijevoz

28.2.2018.
16:13
Ilustracija/Duško Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Lili Lončar iz Poličnika kraj Zadra ispričala je za Zadarski list mučno iskustvo kako se isto više nikome nikome ne bi dogodilo. S operiranim je djetetom, naime, na bolničkom hodniku čekala punih osam sati na sanitetsko vozilo Doma zdravlja Zadarske županije.

Njezina štićenica, 11-godišnja Lucija, prošli je tjedan hitno upućena na zagrebačko Rebro, gdje je operirana radi problema koje vuče još od malena. "Bio joj je život u opasnosti, tako da smo morali hitno u Zagreb. Sve je, hvala Bogu, prošlo u najboljem redu i bilo dobro do ponedjeljka ujutro, kad smo se spremali za povratak kući i uzeli otpusno pismo", započinje naizgled sretnu priču o uspješnoj operaciji. No, problem nastaje zbog sanitetskog vozila, na koje je čekala osam sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sanitet je kasnio, ali kako je bilo ružno vrijeme, pomirili smo se s time. U 12 sati razgovarala sam s vozačem sanitetskog vozila i saznala da je imao problema s kočnicama, da ga mora odvesti automehaničaru", priča Lončar, dodajući da je s vozačem ponovo razgovarala oko 15 sati. U isto vrijeme njezina Lucija više nije imala bolnički smještaj jer je iz bolnice otpuštena ujutro isti dan. 

"Oteglo se na kraju na osam sati, a dijete je bilo nemirno. Teško joj je bilo objasniti jer je to dijete s posebnim potrebama. Oko 15 sati saznala sam da je drugo vozilo saniteta zadarskog Doma zdravlja još u prosincu u istom ovom servisu ostavljeno na popravku i nije preuzeto te bi to moglo biti rješenje našeg problema. Vozač bi mogao uzeti to vozilo da ne čeka popravak. Ali nije ni to išlo glatko. Ispostavilo se da Dom zdravlja nije platlo račun. Ipak, čovjek iz servisa je popustio i dao mu vozilo pa je vozač saniteta konačno došao po nas u 17 sati", ispričala je Lili Lončar za Zadarski list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatan šok uslijedio je kada je shvatila da u vozilu nema nikakvog pokrivača, kao i da se prozor ne može zatvoriti do kraja. Put je bio dugačak, tim više što je cesta bila pod snijegom. 

"Vozač me pitao imam li deku, a kad sam rekla da nemam ponudio mi je svoju jaknu. Odbila sam i pokrila Lucu svojom. Čovjek je učinio sve što je mogao, ali netko očito štedi na održavanju tih automobila. Ne bi željela nikome da prođe ovakvo što, a niti da nastrada u prometu jer ta vozila saniteta zadarskog Doma zdravlja su postala nesigurna. Vozilo s kojim smo se vratili je sletio sa ceste u prosincu prošle godine, nakon što je u njemu nešto blokiralo", govori Lili Lončar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Domu zdravlja Zadarske županije ističu da su zatražili izvješće glavne sestre koja je odgovorna za sanitetski prijevoz. O detaljima toga naknadno će izvijestiti javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo