ostojić napao Grgića / 'Sankcionirani će biti oni koji su davili i udarali policajce na Markovom trgu'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Upitan do kada će se 'tolerirati' šator u Savskoj, ministar Ranko Ostojić rekao je da nema toleriranja 'jer je javni prosvjed u Hrvatskoj dopušten na svakoj javnoj površini, a ako se ne prijavi, onda se za to dobije prekršajna prijava'

2.6.2015.
11:44
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić ustvrdio je u utorak kako je predsjednik Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija Zoran Grgić iznio laži tvrdeći da je svjedočio prekomjernoj uporabi sile policije tijekom prosvjeda branitelja na Markovu trgu, a najavio da će biti sankcionirani oni koji su tada 'davili' i udarali policajce.

Na pitanje novinara o kaznenoj prijavi koju je protiv njega, premijera Zorana Milanovića i ministra branitelja Predraga Matića najavio predsjednik Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija Zoran Grgić, Ostojić je rekao kako je 'žalosno da je osoba koja bi trebala nadzirati sposobna toliko laži iznijeti o tome da je svjedočio uporabi prekomjerne sile'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedino što ja mogu sigurno potvrditi jest da gušenje policajaca i udaranje neće proći bez sankcija", rekao je ministar Ostojić u Splitu prilikom otvaranja Regionalnog seminara o borbi protiv međunarodnog krijumčarenja droga u jugoistočnoj Europi.

Grgić je u medijima najavio da priprema podnošenje kaznene prijave protiv Milanovića, Ostojića i Matića zbog prekomjerne uporabe sile, sramoćenja Republike Hrvatske te pokušaja upada policije u crkvu. Ocijenio je, uz ostalo, da je postupanje policije bilo neustavno, neadekvatno i necivilizirano. Najavio je i predstavku predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara kako komentira sastanak premijera Zorana Milanovića s braniteljima prosvjednicima iz Savske, ministar Ostojić je rekao da je sastanak održan i da nije bio na njemu. No, kaže, sama činjenica da je premijer održao svoje obećanje i u dogovoreno vrijeme primio veterane Domovinskog rata na sastanak i s njima razgovarao jest jedino što može komentirati.

Novinare je zanimalo do kada će se 'tolerirati' šator u Savskoj, a ministar Ostojić je rekao da nema toleriranja jer je javni prosvjed u Hrvatskoj dopušten na svakoj javnoj površini, a ako se ne prijavi, onda se za to dobije prekršajna prijava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo