rasprava o obrazovanju / Sastanak 'ispod radara': generali će učiti profesore kako će djeci predavati o Domovinskom ratu

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Generalski zbor će u realizaciji ovog projekta dobiti pomoć Agencije za odgoj i obrazovanje, a profesorima koji pohode predavanja koje organizira HGZ to će se priznavati kao stručno usavršavanje

3.3.2017.
13:55
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Do nedavno se nije znalo gotovo ništa o sastanku ministra obrazovanja Pave Barišića u prostorijama Hrvatskog generalskog zbora. O tome su izvijestili tek dan nakon, kasno navečer pa je, kako zaključuju brojni mediji, prošao "ispod radara".

Sastanku je nazočila ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković-Pečenković u pratnji suradnika, a prisutni su bili i predstavnici Hrvatskog generalskog zbora. Na sastanku se raspravljalo o Nacionalnom programu edukacije o Domovinskom ratu. Potrebna financijska sredstva osigurana su na Javnom natječaju „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata“  raspisanom od strane Ministarstva hrvatskih branitelja.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sastanku su nazočili dopredsjednik Josip Čuletić, glavni tajnik Marinko Krešić, članovi upravnog i nadzornog odbora te ostali članovi HGZ-a. Hrvatski generalski zbor održava predavanja za profesore i nastavnike povijesti o temama iz Domovinskoga rata. Sugovornici su obrazložili da postoji veliko zanimanje za organizirana predavanja. Ovim predavanjima direktni korisnici ovog Projekta dobivaju kompleksan uvid, sa strategijske razine, u najznačajnije aspekte stvaranja i razvoja Oružanih snaga Republike Hrvatske te u različite aspekte vojnih aktivnosti i operacija tijekom Domovinskog rata. Do sada su obrađene četiri tematske cjeline i održano je 15 predavanja. Ova predavanja održavaju se u multimedijskoj dvorani Hrvatskog generalskog zbora.  Predavanja je do sada pratilo i poslušalo oko 300 predmetnih profesora i nastavnika povijesti, koji su u završnom dijelu postavljali pitanja i iznosili svoje komentare na obrađene tematske cjeline", objašnjeno je u priopćenju. 

Generalski zbor će u realizaciji ovog projekta dobiti pomoć Agencije za odgoj
i obrazovanje
. Nadalje, profesorima koji pohode predavanja koje organizira HGZ
to će se priznavati kao stručno usavršavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na stručnost i visoku razinu kvalitete predavanja Agencija boduje i priznaje predmetnim profesorima povijesti ova predavanja u stručno usavršavanje. Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Jadranka Žarković Pečenković izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i aktivnim doprinosom Hrvatskoga generalskog zbora te je naglasila kako je vrijednost ovog projekta u autentičnosti prenošenja iskustava o Domovinskome ratu i tijeku stvaranja samostalne i suverene Hrvatske", piše u priopćenju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo