NISU ZADOVOLJNI / Sastanak Vlade i poduzetnika! Marić otkrio kako će pomoći zatvorenima, ugostitelj: 'Potreseni smo'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Išli bismo u kompenzaciju i pokrivanje ili dijela, fiksnih troškova, kazao je Marić

30.11.2020.
14:12
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Ministar Marić je nakon sastanka s poduzetnicima i ugostiteljima rekao što su kao protumjere ponudili onima koji su zatvoreni mjerama za borbu protiv koronavirusa. 

"Govorimo o djelatnostima i aktivnostima koje su odlukama ili u potpunosti zatvorene, ili je dobrim dijelom onemogućen njihov redovni posao, restoran i dalje može obavljati neku vrstu dostave ili je moguće online klađenje na tragu te djelatnosti one su bile ključni predmet razgovora. To su mjere koje su znane, očuvanje radnih mjesta, 4 tisuća kuna po kriterijima Upravnog vijeća Zavoda za zapošljavanje, koji je odradio jako veliki posao svih ovih mjeseci. Model i dalje funkcionira i nema razloga očekivati da neće nastaviti i dalje", rekao je Marić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govori je i Covid kreditima. "Hamag Bicro i resorno ministarstvo će učiniti sve da se ubrzaju procedure, namaknuti određena sredstva. Imamo 1,3 milijarde kuna na raspolaganju", kazao je ministar. 

Image
PROSVJED PODUZETNIKA /

Ispred Ministarstva financija zapalili lampaše: 'Svima je ugrožena egzistencija, nitko ne želi ostati bez posla'

Image
PROSVJED PODUZETNIKA /

Ispred Ministarstva financija zapalili lampaše: 'Svima je ugrožena egzistencija, nitko ne želi ostati bez posla'

"Treći dio je da bismo išli u kompenzaciju i pokrivanje ili dijela, fiksnih troškova, krenuvši od troška najma, zakupa, struja, voda plin, čistoća, osnovni troškovi koji se plaćaju svaki mjesec uključujući i dodatne", rekao je te dodao da se fokusiraju na prosinac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledat će se pad prihoda. Naš je prijedlog bio da svi koji ostvare pad prihoda veći od 70 posto da se kvalificiraju. Usvojili smo prijedlog sugovornika pa je to 60 posto, ali će se stupnjevati", kazao je. 

"Što se tiče snižene stope PDV-a ta tema je i danas spomenuta i raspravljena, ali kao što smo rekli u petak, fokus ovih mjera vidite i sami koji je", kazao je Marić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potreseni smo"

Predsjednik Udruge ugostitelja Kvarnera i Istre Vedran Jakominić je rekao da su potreseni razgovorom. "Epidemiološka situacija možda nije jasna, ekonomska je jasna. Na dnu EU smo 30 godina, bojim se da ćemo tamo ostati. Mjere koje su donesene jesu minimum minimuma da se ugasi medijski požar, ali se bojim da su rezultat PR-a, a ne ekonomske aktivnosti", kazao je i rekao da se kao ugostitelj i poduzetnik se boji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo