lokalni branitelji protiv ideje / Šator iz Savske donesen u Vukovar: 'Neka nam radije pošalju novce za obnovu Vodotornja'

Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Ravnatelj Memorijalnog centra Zoran Šangut nije želio komentirati donošenje šatora iz Savske u Vukovar, rekavši tek kako će se o sudbini šatora raspravljati na Upravnom vijeću

29.4.2016.
15:17
Marko Mrkonjic/PIXSELL
VOYO logo

Unatoč protivljenju vukovarskih braniteljskih udruga, šator u kojemu je dio branitelja 555 dana prosvjedovao ispred Ministarstva branitelja u zagrebačkoj Savskoj ulici u petak je donesen u Vukovar i sklopljen na poligonu u bivšoj vukovarskoj vojarni 204. vukovarske brigade, u kojoj je smješten Memorijalni centar Domovinskog rata.

Image
Josip Klemm najavio /

'Stražarit ćemo i dalje, no ako ova vlast zakaže - vraćamo se u Savsku'

Image
Josip Klemm najavio /

'Stražarit ćemo i dalje, no ako ova vlast zakaže - vraćamo se u Savsku'

Ravnatelj Memorijalnog centra Zoran Šangut nije želio komentirati donošenje šatora iz Savske u Vukovar, rekavši tek kako će se o sudbini šatora raspravljati na Upravnom vijeću te javne ustanove koje će i donijeti odluku hoće li šator ostati u Centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je riječ o ishitrenoj odluci i da šatoru iz Savske 66 nije mjesto u Vukovaru. Vukovar je simbol obrane i 1991. godine, a šator s tim izravno nema nikakve veze. Podržavamo i dalje branitelje u traženju njihovih prava i šteta je što nismo ranije sjeli svi za stol i dogovorili se o sudbini šatora", kazao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Naglasio je kako je šatoru mjesto u Zagrebu, "a ako se već nešto šalje za Vukovar, neka se pošalju novci za obnovu Vodotornja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv smještanja šatora iz Savske u Vukovar je i predsjednik Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Vukovar 91 Ivan Kovačić, koji kaže kako ne vidi ni jedan razlog da šator ostane u Vukovaru.

"Memorijalni centar vezan je isključivo uz Domovinski rat, a prosvjed u Savskoj 66 nije imao veze s tim razdobljem, već je to prvenstveno bio mirnodopski rat dijela branitelja s državnom upravom", istaknuo je Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protivljenje postavljanju šatora u Vukovaru iskazao je i Stožer za obranu hrvatskog Vukovara te brojne druge braniteljske i stradalničke udruge grada Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo