Eskaliralo nakon sučeljavanja / VIDEO Savjetnik predsjednice napao Milanovića: 'Sram Vas može biti!' Milanović: 'Tko je ovaj?'

Nakon debate savjetnik predsjednice prozvao Milanovića zbog sramotnog govora

2.1.2020.
22:13
VOYO logo

"Govorio sam dva sata, što da vam više kažem. Dobro. Mislim da će ljudi vidjeti tko govori istinu, a tko živi od neistine. Mislim da je prva debata bila potpuni nizozemski totalni nogomet, a večeras je bila la zona mista", kazao je Milanović nakon sučeljavanja. 

Na pitanje kako je izvukao tešku artiljeriju spominjići tvrtku Kontinental Leona Sulića, kazao je kako su to informacije s Trgovačkog suda. "Nekoliko dana se o tome piše, nije to demantirano. Firma je devastirana. 20 milijuna je pokradeno. To je bila nagrada za HDZ-ovce."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na te njegove riječi reagirao je savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Tomislav Madžar. 

"Sram Vas može biti! Sram Vas može biti na ovakvom ponašanju i takvom govoru", doviknuo je Madžar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to je Milanović upitao: "Je li to iz osiguranja?", na što mu je šef njegova stožera pojasnio da je riječ o savjetniku predsjednice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

"To vam je zato što ste bili na minimalcu, a niste prijavili punu plaću. Zašto ste na minimalcu? To vam je gospodarstvo", uzviknuo je savjetnik predsjednice dok je Milanović pokušavao otići. 

No okrenuo se i rekao: "Evo vidite. Izazivaju u Saboru, a ne znaju se tući. Ovako razgovaraju s bivšim premijerom. Ja tog čovjeka ne poznajem, ne znam tko je", kazao je Milanović i otišao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je sa strane slušala i predsjednica koja je kazala kako "svatko ima pravo na svoj stil".

"Stil gospodina Milanovića i rječnik kojim se koristi je doista neobičan", poručila je Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je kako je slušala njegove razgovore sa stranim državnicima te misli da je puno toga što izgovori neprimjereno i nevezano uz temu te da se same teme drži vrlo površno. 

"Što se tiče sučeljavanja, ja sam navikla na sve vrste vrijeđanja. Nije me to pogodilo. Moja imovina, moj život je svima otvoren i jasan i niz konstrukcija koje je gospodin Milanović večeras iznio uopće ne stoje. Sučeljavanje je bilo u redu, no voljela bih da smo se malo više koncentrirali na program, a ne na pitanja koja su stvar prošlosti i koja su gotova", poručila je predsjednica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li ju iznenadio temom o Kontinental prijevozu kazala je kako je tamo bila nekoliko mjeseci te da nije primila nikakav novac. "Iznenadilo me što je gospodin Sulić vezan uz to. To nisam znala. To je bilo negdje '94-'95. godine. To sam zaboravila. Ubrzo sam otišla na diplomatski mandat tako da sam sama istupila iz tog Nadzornog odbora", kazala je Grabar-Kitarović.

Kasnije je glasnogovornik kampanje Zorana Milanovića Nikola Jelić putem Twittera poručio kako se šef stožera Kolinde Grabar-Kitarović ispričao Milanoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo