ZATRAŽILI SKIDANJE IMUNITETA / Saznali smo kada će Uskok ispitati bivšeg ministra Aladrovića. Miloševićev odvjetnik i oporba u čudu

USKOK ga sumnjiči za pogodovanje pri zapošljavanju dvije osobe u Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, dok mu je na čelu bio sam Aladrović

18.6.2022.
19:30
VOYO logo

Baš kad su zastupnici odlučili ponovno predahnuti, prije odlaska na dugi ljetni godišnji odmor, DORH im je poslao zahtjev za skidanjem imuniteta Borisu Miloševiću. A on je nakon odlaska iz Vlade više od 40 dana bio zastupnik pa se njegov odvjetnik i oporba pitaju zašto je ovaj zahtjev stigao tek sada.

"Mi smo sjednicu Mandatno imunitetnog povjerenstva zakazali za utorak 21. lipnja. Ja očekujem 29. ili 30. lipnja na plenarnoj sjednici raspravu o prijedlogu MIP-a, a glasovanje bi moglo biti ili 1. ili 15.7.", govori Robert Jankovics, predsjednik Mandatno imunitetnog povjerenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa Miloševića neće ispitati još najmanje iduća dva tjedna. On je Banske dvore napustio krajem travnja, saborski mandat aktiviran mu je 7. svibnja, a DORH je tražio skidanje imuniteta tek 40-ak dana nakon toga, odnosno jučer. Njegov odvjetnik smatra da su taj zahtjev već trebali poslati.

Image
OTKRIO PREDSJEDNIK MIP-a /

DORH zatražio skidanje imuniteta Miloševiću. Sumnjaju da je poticao na počinjenje kaznenog djela

Image
OTKRIO PREDSJEDNIK MIP-a /

DORH zatražio skidanje imuniteta Miloševiću. Sumnjaju da je poticao na počinjenje kaznenog djela

"Mislim da je to na neki način i zakašnjelo jer je on dulje od mjesec dana saborski zastupnik i za ovo vrijeme je upitno da li su radnje koje su obavljene u skladu sa zakonom", ističe Anto Nobilo, odvjetnik Borisa Miloševića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miloševića istražuju je li lobirao da se bespovratni novac dodijeli tvrtkama koje nisu zadovoljavale uvjete natječaja. USKOK nam nije odgovorio zašto su tek jučer poslali zahtjev za skidanje imuniteta. Isto zanima i oporbu.

"Zašto je to trajalo toliko, to treba pitat gospodina Plenkovića. Očito da je to bilo instruirano od strane Plenkovića glavnoj državnoj odvjetnici. To je sad samo odugovlačenje nečega na što smo ukazivali od samoga početka, a to je da je gospodin Milošević umjesto u Saboru trebao bit u istražnom zatvoru s Horvatom", govori Zvonimir Troskot.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz HDZ-a odgovaraju: "Mostovci ostaju dosljedni svojim lažima i zlonamjernim spinovima, kakav je ovaj Troskotov. Na silu žele nametnuti da HDZ 'utječe' na hrvatsko pravosuđe, DORH. Mališani znanja i sposobnosti, a divovi frustriranosti i teških, a ispraznih riječi".

U isto vrijeme s Miloševićem, Vladu je napustio i bivši ministar rada Josip Aladrović. USKOK ga sumnjiči za pogodovanje pri zapošljavanju dvije osobe u Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, dok mu je na čelu bio sam Aladrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On svoj mandat nije aktivirao, koristi šest mjeseci pune plaće i šest pola. Kako doznajemo u ponedjeljak će biti ispitan. Svi svjedoci u tom slučaju već su razgovarali s istražiteljima, pa s Aladrovićem USKOK posao privodi kraju. Bivši ministar nam je danas rekao da istragu ne može komentirati.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo