'S prstima u pekmezu' / SDP kreće u opoziv Martine Dalić: 'Ovo je Vlada sukoba interesa'

Image
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Predsjedništvo SDP-a jednoglasno je prihvatilo odluku o pokretanju postupka za opoziv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta

29.4.2017.
15:00
Igor Šoban/PIXSELL
VOYO logo

Glavni odbor SDP-a jednoglasno je subotu prihvatio zaključak stranačkog predsjedništva vezano uz pokretanje opoziva Martine Dalić s mjesta potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva zbog, kako tvrde, sukoba interesa u slučaju Agrokor.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Erik Fabijanić je za političku situaciju u zemlji rekao je da "strmoglavo evoluira" te da u SDP-u donose odluke o svom budućem djelovanju u kontekstu sraza među vladajućima.  "Ovo je Vlada sukoba i ovo je Vlada interesa i ovo je Vlada sukoba interesa. To je njihov OIB, JMBG i neizostavni dio njihove identifikacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PROČITAJTE VIŠE:

>> Potpredsjednik Mosta: 'Plenković je izazvao političku krizu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Je li Plenković odigrao šahovski potez velemajstora ili je zavrtio ruski rulet?

>> Dalić se okomila na razriješenog ministra: 'Sve što Orepić može i zna pokazuju gužve na granicama'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povodom 10. obljetnice smrti prvog predsjednika SDP-a Ivice Račana, Glavni je odbor jednoglasno usvojio i načela djelovanja koja se, po Fabijanićevim riječima, temelje na Račanovim Tezama za raspravu u SDP-u iz 2006. 

"Glavni odbor je odlučio jednoglasno, po drugi put, osnažiti te odluke koje imaju 29 točaka i koje su aktualne i nakon deset godina", istaknuo je predsjednik Glavnoga odbora. Rekao je i da stranka neće ograničiti komuniciranje svojih članova preko društvenih mreža."Nije u pitanju ograničenje, nego sustav vrijednosti jer nam je važno da građani prepoznaju tko se drži određenih pravila koja su etične i moralne naravi", poručio je Fabijanić, odgovarajući na pitanje novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ulovljena s prstima u pekmezu'

"Bez političke stabilnosti u Hrvatskoj nema ekonomske stabilnosti. Ova Vlada je prema svim pokazateljima jedna od najnestabilnijih i najgorih hrvatskih vlada. Usporedio bih je s Karamarkovom Vladom, koja je najnesposobnija, no, eto, Plenkovićeva ulazi u ozbiljnu konkurenciju", kazao je Bernardić.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić je pojavio odluku o pokretanju postupka za opoziv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta. "Dalić je ulovljen s prstima u pekmezu. Isti je obrazac ponašanja kod cijelog HDZ-a, kad je neka imovina i neki novac na stolu odmah su tu ljepljivi prsti, gladne oči i tuđi džep".

SDP, istaknuto je, započinje strateške pregovore s koalicijskim partnerima, prije svega s HSS-om. Dodali su kako preslagivanje Vlade ne dolazi u obzir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo