odvažna berina akcija / SDP će tražiti reviziju Vatikanskih ugovora! Ako Plenković ne pristane, pokreću referendum

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Ako (što je sigurno) Banski dvori odbace spomenuti zahtjev, SDP namjerava pokrenuti organiziranje savjetodavnog referenduma

19.4.2018.
11:27
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

SDP počinje akciju revizije Ugovora između Republike Hrvatske i Svete Stolice, piše Jutarnji

U pripremi je SDP-ova interpelacija kojom će od Vlade Andreja Plenkovića zahtijevati izmjene postojećih Vatikanskih ugovora, a ako (što je sigurno) Banski dvori odbace spomenuti zahtjev, SDP namjerava pokrenuti organiziranje savjetodavnog referenduma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda rezultati savjetodavnog referenduma nisu obvezujući, moglo bi biti zanimljivo pokaže li se da velik broj hrvatskih građana smatra kako je Katolička crkva dobila prevelike beneficije.

"U interpelaciji ćemo navesti da se situacija u Hrvatskoj uvelike razlikuje u odnosu na otprije dvadesetak godina, kada su zaključeni ugovori sa Svetom Stolicom. Hrvatska je u EU i NATO, svijet je drukčiji nego u devedesetima, a Katolička crkva i dalje ima nesrazmjerno velik utjecaj na ovdašnji školski sustav, medije, pravosuđe, i uz to prima golema financijska sredstva. Zato treba promijeniti postojeće Vatikanske ugovore, odnosno uskladiti ih s vremenima u kojima živimo", rekao je član Predsjedništva SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo