HOĆE LI RIJEŠITI PROBLEME? / SDP glasa o povjerenju Benardiću; šef SDP-a uoči sjednice poručio: 'Tražit ćemo da se Plenković i Todorić izjasne o malim noćnim razgovorima'

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Bernardić će danas tražiti povjerenje i od članova stranačkoga Glavnog odbora, a raspravljat će se i o istupima Miranda Mrsića i Milanke Opačić

30.9.2017.
9:10
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Glavni odbor SDP-a u danas glasa o povjerenju predsjedniku stranke Davoru Bernardiću, koji je ranije dobio povjerenje članova Predsjedništva SDP-a. Bernardić je u utorak na sjednici Predsjedništva dobio jednoglasno povjerenje, osim Bojana Glavaševića i potpredsjednika stranke Peđe Grbina koji su se izuzeli od glasanja.

Nakon što Bernardić dobije ili ne povjerenje članova Glavnog odbora, raspravljat će se o aktualno političkoj situaciji te o potvrđivanju odluka stranačkog Predsjedništva koje je prije nekoliko dana donijelo jedinstven zaključak da su Mirando Mrsić i Milanka Opačić svojim neprimjerenim istupima nanijeli štetu stranci i izazvali destrukciju, a  o eventualnim sankcijama će odlučivati na svojoj idućoj sjednici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernardić se uoči sjednice Glavnog odbora SDP-a obratio članovima stranke i poručio kako je članove pozvao da zajedno grade "bolje društvo u kojem neće biti stranačkog klijentelizma". "Ja za razliku od pola Plenkovićeve Vlade nisam sudjelovao u pretvorbi i privatizaciji, u podjeli plijena, a vidi se o kakvoj je podjeli riječ. Plenković dijeli plijen zajedno sa svojim koalicijskim partnerima", rekao je Bernardić. 

"Proces sliči na brakorazvodnu parnicu Agrokora i HDZ-a koji je godinama hranio tu neman. Plenković i njegova Vlada dobili su ozbiljne opužbe za kriminal i morat će otići ako ih ne otklone. Vlada treba odgovoriti tko je pisao Lex Agrokor, a mi ćemo inzistirati na istražnom povjerenstvu za Agrokor. Tražit ćemo da se na istražnom povjerenstvu Plenković i Todorić izjasne o malim noćnim razgovorima", rekao je Bernardić i poručio kako samo jak SDP može vratiti dostojanstvo Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo