U OKVIRIMA LIMITA / SDP i HNS kampanju financiraju iz kredita, Ostojiću prioritet izbjeglička kriza

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Vesna Pusić je istaknula da je HNS prvi u Hrvatskoj započeo financiranje predizbornih kampanji putem kredita

22.10.2015.
12:55
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

SDP i HNS kampanju za parlamentarne izbore financirat će kreditima u poslovnim bankama, potvrdili su u četvrtak član predsjedništva SDP-a Branko Grčić te čelnica HNS-a Vesna Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grčić i Pusić kazali su to novinarima ispred Banskih dvora gdje je danas održana sjednica Vlade.

"Ne znam koliki će kredit biti, ali valjda u okvirima onoga što je zakonski utvrđeno kao limit", rekao je Grčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pusić je istaknula da je HNS prvi u Hrvatskoj započeo financiranje predizbornih kampanji putem kredita. "Iz izbora u izbore ih kreditiramo preko banaka", dodala je.

Na pitanje hoće li kampanja biti prljava, Grčić je rekao kako neće jer, ističe, druga strana nisu njihovi neprijatelji nego samo politički suparnici.

"To što se u kampanji otvoreno govori o svim problemima - svi moraju biti svjesni da je to jedini način da građanima približimo naš program i naš stav u odnosu na ono što govori suparnička koalicija", naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan tko će zamijeniti u kampanji ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića koji je angažiran oko izbjeglica Grčić je rekao: "Ono što Ranko radi na problemu izbjeglica na neki je način najbolja kampanja za njega jer pokazuje koliko je posvećen poslu, a ja mu odajem priznanje za posao koji radi".

Na pitanje kako HDZ, unatoč preporukama Europske komisije, i dalje tvrdi da je moguće smanjiti PDV u drugoj godini mandata, Grčić je uzvratio kako pet postotnih poena smanjiti PDV znači uništiti javne financije Hrvatske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je 23 milijarde kuna troška koji je nenadoknadiv, a posebno ako morate i dalje smanjivati deficit i zaustaviti rast javnog duga", rekao je. "Ja molim suparnike da u kampanji govore realne i ostvarive stvari", poručio je Grčić HDZ-ovoj koaliciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo