kod Posaveca / SDP i HNS se ipak dogovorili, u subotu potpisuju koalicijski sporazum u Međimurju

Nakon današnjeg sastanka SDP-a i HNS-a dogovorena je suradnja tih dviju stranaka. U subotu se potpisuje sporazum u Međimurju. Domaćin je HNS-ov župan Matija Posavec

13.7.2016.
19:35
VOYO logo

Nakon što je sinoć zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar zaprijetio SDP-u izlaskom iz koalicije i nakon što je tu stranku optužio da su postigli dogovor, ali njihova konačna ponuda nije bila takva, danas je održan sastanak SDP-a i HNS-a, gdje su, prema informacijama Večernjeg lista, nesporazumi riješeni.

Spor je nastao nakon što je Štromar rekao da im je SDP umjesto šest dogovorenih mjesta na listi u 3. izbornoj jedinici ponudio samo pet. – HNS i SDP prijateljske su stranke i u subotu ćemo u Čakovcu potpisati sporazum Narodne koalicije. Vraćeno nam je šesto mjesto na zajedničkoj listi u 3. izbornoj jedinci – rekao nam je izvor iz HNS-a koji je prisustvovao današnjem sastanku na kojemu su bili šef SDP-a Zoran Milanović, član predsjedništva SDP-a Arsen Bauk, šef HNS-a Ivan Vrdoljak i njegovi kolege Predrag Štromar, Matija Posavec i Srećko Ferenčak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I izvor iz SDP-a nam tvrdi da je sve riješeno, da više nema otvorenih pitanja i da će se u subotu potpisati koalicijski sporazum u Čakovcu. No, zanimljivo, jedan od sudionika sastanka iz redova HNS-a rekao je kako ipak nije baš sve dogovoreno i kako, bez obzira na to što razgovori idu u dobrom smjeru, ipak ostaje nekoliko neriješenih pitanja za koja se naš sugovornik nada da će biti riješeni do subote i potpisivanja sporazuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo