GRBIN ZA RTL / 'SDP je spreman za izbore, ali prvo moraju biti zadovoljena dva preduvjeta'

Gost RTL-a Danas bio je saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin

6.5.2020.
18:49
VOYO logo

Raspuštanje Hrvatskoga sabora SDP-ov saborski zastupnik Peđa Grbin očekuje za 10 do 15 dana, kazao je u razgovoru s RTL-ovim reporterom Adrianom De Vrgnom.

VEZANE VIJESTI

‘’SDP je za izbore apsolutno spreman, nemamo s tim nikakvih problema, ali da bi izbori bili fer, moraju biti ispunjena dva uvjeta: da se ukine zabrana kretanja i da se ukine zabrana javnog okupljanja. Ako te dvije zabrane budu ukinute, nema problema za donošenje odluke o raspuštanju Hrvatskog sabora i raspisivanju parlamentarnih izbora’’, kazao je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘’SDP je, uvijek sam to govorio, čelna stranka, predvodnik hrvatske građanske i lijeve opcije i sve stranke koje spadaju u taj svjetonazorski skup dobrodošle su za suradnju sa SDP-om. Mi smo razgovore vodili – dogovor smo postigli s HSS-om, HSU-om i SNAGA-om, razgovaramo i s drugima i vjerujem da će broj onih koji će s nama izaći na izbore svakim danom biti sve veći’’, smatra Grbin.

‘’Vladajući zloupotrebljavaju COVID-19 situaciju i to je evidentno svima koji prate rad Nacionalnog stožera civilne zaštite. Prvih mjesec dana rada Stožera je bilo više-manje usmjereno na epidemiologiju i borbu za zdravlje hrvatskih građanki i građana, a nakon toga se pretvorilo u obično predizborno pripremanje i žao mi je što se to dogodilo’’, kazao je Grbin.

Osvrnuo se i na riječi kojima je predsjednik SDP-a Davor Bernardić nedavno komentirao HDZ-ova predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića kazavši da bi bio sretniji da se Bernardić drukčije izrazio: "Što se tiče njegove retorike, bio bih sretniji da je to rekao na drugi način, ali je činjenica da je Jandroković neuvijeno vrijeđao Bernardića samo dan prije, a znamo da je u Hrvatskom saboru posezao za riječima 'smeće' kada je govorio o određenim saborskim zastupnicima. Nemam druge riječi nego reći da je smiješno i tužno što se sad on odjednom našao uvrijeđen".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gospodin Jandroković je zadnji koji se ima pravo vrijeđati na bilo čiju retoriku, ali bio bih sretniji da je to rečeno na drugačiji način", zaključio je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo