osudili napad na Pupovca / SDP: 'Pozivamo političke aktere da prestanu tolerirati očiti rast netrpeljivosti'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pupovac i Milošević napadnuti su u petak na zagrebačkom Dolcu, gdje su na njih bačeni ostaci hrane

29.9.2018.
12:08
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović izjavio je u subotu u Rijeci da osuđuje napadna saborske zastupnike SDSS-a Milorada Pupovca i Borisa Miloševića, kao i otkaz novinaru HRT-a Hrvoju Zovku te je predložio da Hrvatski sabor raspravi i odluči o iskazivanju nepovjerenja ministru zdravstva dr. Milanu Kujundžiću.

Pupovca i Miloševića jučer je za sada nepoznata osoba na zagrebačkoj tržnici Dolac pogodila ostacima hrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najoštrije osuđujemo sve oblike političke i medijske kampanje koja se već duže duže vrijeme vodi protiv zastupnika pripadnika nacionalnih manjina, posebno srpske manjine, izjavio je Jovanović na konferenciji za novinare.

Naveo je da su „primitivni napad na kolege Pupovca i Miloševića, otkaz novinaru Hrvoju Zovku, najava novog 'braniteljskog' šatora u Vukovaru – dio iste slike  - slike Hrvatske koju okupiraju filofašisti, rehabilitirane ustaše i korumpirano paraobavještajno i parapolitičko podzemlje.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kujundžić više ne smije obnašati dužnost ministra zdravstva"

Jovanović smatra i da  dr. Milan Kujundžić više ne smije obnašati dužnost ministra zdravstva.

„Podnijeli smo jučer, kao udružena oporba, prijedlog zahtjeva da se u dnevni red Hrvatskog sabora odmah uvrsti Prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja Milanu Kujundžiću,“ rekao je i dodao da je Kujundžić u prošle gotovo dvije godine mandata propustio započeti snažniju inicijativu za reformu zdravstvenog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jovanović je još kazao da se zalaže za jedinstvenu poreznu stopu na lijekove, da je protiv ukidanja Vladina ureda za suzbijanje droga te da od premijera još nije dobio odgovor o planu rješavanja sudbine 3. maja.  

"O krizi u SDP-u sve već rečeno"

Na novinarski upit o stanju u SDP-u, Jovanović je kazao da je o krizi u SDP-u sve već rečeno, da je svaki daljnji komentar suvišan te da SDP problem svog vodstva mora riješiti unutar sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Neka oko 36.000 članova na stranačkom referendumu odluči jesu li zadovoljni aktualnim vodstvom ili nam treba promjena, a ja smatram da nam promjena treba,“ poručio je Jovanović. 

Predsjednik Foruma mladih riječkog SDP-a Kristijan Čarapić smatra da „od kurikularne reforme nema ništa“, kazavši da je "izbacivanje povijesti iz strukovnih škola vjerojatno plan za indoktrinaciju mladih i povijesni revizionizam.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP: 'Pozivamo političke aktere da prestanu tolerirati očiti rast netrpeljivosti'

SDP je u subotu oštro osudio napad na zastupnike SDSS-a Milorada Pupovca i Borisa Miloševića pozivajući nadležne da reagiraju, a sve političke aktere da osude takve pojave.

"Oštro osuđujemo napad na zastupnike nacionalnih manjina. Pozivamo nadležne da reagiraju, a sve političke aktere da osude ovakve pojave i prestanu tolerirati očiti rast netrpeljivosti prema svima i svemu što se ne uklapa u nacionalističke i ultrakonzervativne okvire pojedinih skupina u društvu", poručio je SDP na svom Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pupovac i Milošević napadnuti su u petak na zagrebačkom Dolcu, gdje su na njih bačeni ostaci hrane.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo