stali u obranu milanovića / SDP-ovci oštro reagirali na Baldasarove izjave, Obersnel mu poručio: 'Štakori prvi bježe s broda'

Nakon što je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar pozvao vodstvo SDP-a da podnese ostavku zbog izgubljenih izbora, oglasili su se i brojni prozvani SDP-ovci

29.12.2015.
12:37
VOYO logo

Nakon što je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar rekao da kompletno vodstvo SDP-a, uključujući predsjednika stranke Zorana Milanovića, mora dati ostavku zbog izgubljenih izbora,  pripremiti stranku za što brže unutarstranačke izbore i da tako dokažu da su zaista demokrati, na njegov istup su reagirali mnogi SDP ovci, među kojima i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Image
POTRES U SDP-u /

Splitski gradonačelnik bez dlake na jeziku: 'Milanović i vodstvo stranke trebaju podnijeti ostavke!'

Image
POTRES U SDP-u /

Splitski gradonačelnik bez dlake na jeziku: 'Milanović i vodstvo stranke trebaju podnijeti ostavke!'

"Štakori prvi bježe s broda #Baltasar", napisao je Obersnel na svom Twitteru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Obersnel je poslije objasnio što je htio reći svojom objavom na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda sam neprimjereno reagirao. Možda sam trebao upotrijebiti riječ GLODAVCI. Gospodin Baldasar je zadnji koji bi trebao prozivati vodstvo stranke, jer ga je stranka štitila u mnogim postupcima kada za to nije bilo razloga", pojasnio je Obersnel.

Baldasarove izjave komentirala je i sad već bivša potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je samo pitanje vremena tko će u SDP-u to zatražiti. Međutim, što se tiče mene, a mislim i cijelog rukovodstva koje je bilo u vladi, nemamo razloga i ne pada nam na pamet davati ostavke. Mi smo izbore dobili, a to što nismo sastavili vladu pitanje je jedne velike prijevare na koju reagira i jedan velik dio građana. Što se tiče Baldasara, to nije ništa novo. On već godinu i pol pokušava rušiti Milanovića. Napokon je s time izašao u javnost", rekla je Opačić u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.  

Branko Grčić je poručio kako iz Baldasara progovara osobna frustracija jer nikada nije bio kandidat na izbornim listama SDP-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP-ov Peđa Grbin za Index kaže kako Baldasar ima pravo, kao i svaki drugi član, iznositi svoje mišljenje o radu vodstva stranke, no da je uobičajeno da članovi to čine na Glavnom odboru.

"Što se tiče poziva na ostavku, mislim da bi podnošenje ostavke od strane čitavog rukovodstva stranke bio bijeg od odgovornosti jer je upravo na sadašnjem vodstvu stranke odgovornost da govori o izbornim rezultatima i da pripremi predstojeće unutarstranačke izbore na kojima će, ponavljam još jednom, svi članovi SDP-a biti ti koji će odlučiti tko će nas voditi sljedeće četiri godine", rekao je Grbin za Index.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Baldasarove izjave oštro je reagirao i Ranko Ostojić

"SDP je demokratska stranka u kojoj čak i gori prevrtljivci od HDZ-ovog mostobrana mogu izraziti svoj stav. Siguran sam da bi za njega idealan dan izbora u SDP-u bio 10. travnja. Ipak je riječ o lokalnom čelniku koji se očito nudi kao novi kolaboracionista pored već poznatih HDZ-ovih suradnika iz Mosta", rekao je Ostojić prenosi 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP je na Twitteru objavio da se izborna konvencija treba održati u roku od 150 dana od službenih rezultata izbora.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo