DAN ODLUKE / SDP potvrdio suspenzije pobunjenicima, čeka ih dvije godine marginalizacije

Statutarna komisija SDP-a potvrdila je odluku Glavnog odobora o suspenziji Grbina, Dončića, Zmajlovića i Babića.

4.9.2018.
21:41
VOYO logo

Danas je u 19 sati, u sjedištu stranke na Iblerovom trgu u Zagrebu, održana sjednica Statutarne komisije SDP-a, na kojoj su teme bile žalbe četvorice suspendiranih članovaPeđi Grbinu, Siniši Hajdašu Dončiću, Mihaelu Zmajloviću i Vedranu Babiću.

Sjednica je pomaknuta s 18 na 19 sati kako bi se osigurao kvorum, a četvorka je na sjednicu došla sa svojim braniteljima. Zadatak komisije je bio odlučiti o uvaživanju ili odbacivanju žalbe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doznaje se kako je Statutarna komisija SDP-a potvrdila odluku Glavnog odobora prema kojoj su Peđa Grbin, Siniša Hajdaš Dončić, Mihael Zmajlović i Vedran Babić suspendirani sa svih stranačkih dužnosti na dvije godine.

Restović: Odluke o suspenziji nestatutarne

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnik šibenskog SDP-a Tonči Restović, koji je na sjednicu došao iskazati potporu Peđi Grbinu, kazao je kako su za vrijeme sjednice izneseni argumenti protiv isključivanja pobunjenika iz stranke. 

"Očekujem da će ove odluke biti poništene jer su nestatutarne, a i njihov sadržaj je po meni duboko u suprotnosti sa standardima koje kao stranka imamo", rekao je Restović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Restović je dodao da mu nije poznato kada će biti donesena odluka. 

"Ne vidim niti jedan mogući način kako bi ova odluka bila potvrđena od strane Statutarne komisije", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka kroz tri dana

Komisija je saslušala argumente suspendiranih i njihovih podupiratelja te stavove predstavnika Glavnog odbora SDP-a koji je odlučio o suspenziji. Komisija se iza 21 sat povukla na raspravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Interesantno je kako je jučer, samo jedan dan prije zakazane sjednice, član Statutarne komisije Hrvoje Nekić podnio neopozivu ostavku na tu poziciju. Nekić je istaknuo kako se na taj čin odlučio uslijed pritisaka koje je trpio.

Podsjetimo, lider SDP-a Davor Bernardić jučer je kazao kako u stranci neće doći do raskola ukoliko Statutarna komisija potvrdi suspenziju "pučista" te dodao da je uvjeren da će SDP ostati stožerna stranka socijaldemokracije u Hrvatskoj. Bernardić je odbacio da je itko vršio bilo kakav pritisak na članove Statutarne komisije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, predsjednik Statutarne komisije Zoran Bauer potvrdio je Hini u ponedjeljak da je zaprimio ostavku Hrvoja Nekića na članstvo u toj komisiji koju je podnio zbog "kontinuiranih pritisaka od pojedinaca iz stranačkog vodstva koji traže, čak i zahtijevaju, da glasa za potvrđivanje suspenzija".

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo