Žestoka rasprava / SDP promijenio odluku predsjedništva stranke: prvi krug izbora održat će se 2. travnja

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SDP promijenio je odluku predsjedništva stranke te je odlučeno da će se prvi krug izbora održati 2. travnja, a drugi 9. travnja

23.1.2016.
22:06
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon devet sati zasjedanja, Glavni odbor SDP-a je tek oko 20:30 sati prešao s prve na drugu točku dnevnog reda, doznaje RTL. 

Kad je završila žestoka rasprava, SDP promijenio je odluku predsjedništva stranke te je odlučeno da će se prvi krug izbora održati 2. travnja, a drugi 9. travnja. Konvencija stranke će onda biti 16. travnja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, Glavni odbor javnim glasovanjem je prihvatio izvješće Zorana Milanovića o provedenim izborima, ali uz zaključak da ne sadrži kompletnu političku analizu.

Cjelodnevna rasprava o rezultatima parlamentarnih izbora

Članovi Glavnog odbora SDP-a na sjednici koja je počela u subotu ujutro, navečer još raspravljaju o prvoj točki dnevnog reda, to jest o rezultatima nedavnih parlamentarnih izbora nakon kojih je SDP postao oporba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi Glavnog obora koji su povremeno izlazili iz prostorija središnjice stranke, novinare su izvijestili da je o izbornim rezultatima i čitavoj kampanji diskutiralo više od 40 članova. Oponenti predsjednika Zorana Milanovića predvođeni Zlatkom Komadinom, koji je najavio svoju kandidaturu za predsjednika stranke, traže da se osnuje povjerenstvo koje bi izradilo izvješće o kampanji i rezultatima izbora, o kojem bi se glasovalo tajno. Podsjećaju da su to u stranci učinili i nakon izgubljenih parlamentarnih izbora 2007.

Tek nakon te točke slijedila je rasprava i odlučivanje o tome kad će biti provedeni unutarstranački izbori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudeći po izjavama nekih SDP-ovaca, i to bi moglo potrajati s obzirom na to da Milanović smatra da se izbori moraju odrzati što prije, u ožujku, a oni skloni Komadini predlažu da budu u travnju, navodeći da bi se u protivnom prekršio stranački statut jer se sve izborne radnje i održavanje stranačke konvencije na kojoj će se birati tijela stranke ne bi stigla održati u zadanim rokovima.

Po neslužbenim informacijama, Komadina je održao vrlo motivirajući govor o potrebi novog stranačkog djelovanja za što je dobio burni pljesak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo