Zasad - prepuvacanje / SDP računa na prevrtljivu političku ćud u pokušaju rušenja Vlade: premijer uvjeren da će učvrstiti poziciju

I oni koji traže smjenu, baš kao i onaj čija se smjena traži - poručuju da od SDP-ove inicijative za rušenje Vlade neće biti ništa

30.10.2017.
18:32
VOYO logo

SDP je za sada odustao od pokretanja procedure kojom žele srušiti Andreja Plenkovića. Taktiziraju kako bi izbjegli aktualno saborsko prijepodne. Potpise za opoziv predaju tek u četvrtak. Najveća oporbena stranka računa na prevrtljivu ćud u politici i potporu onih koji su držali leđa Plenkoviću. No, premijer poručuje da ih se ne boji.

Da bi premijera doveli u Sabor SDP-ovci su skupili potpise potrebne za raspravu o Plenkovićevom opozivu. No, umjesto danas predat će ih u četvrtak kako bi onemogućili vladajuće da raspravu povežu s aktualnim prijepodnevom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No i oni koji traže smjenu, baš kao i onaj čija se smjena traži - poručuju da od svega neće biti ništa.

"U ovome trenutku ne postoje naznake da bi netko od zastupnika koji sada čine vladajuću većinu se pridružio našem zahtjevu za izglasavanje nepovjerenja", izjavio je Arsen Bauk, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni će glasovanje izgubiti, neće postići cilj, međutim ako žele u svom doprinosu za stabilnost, za konstruktivnost, za restrukturiranje, za rješavanje problema to činiti na jedan osebujan, teatralan način, a neki od njih kao na primjer lider oporbe koji postaje glasnogovornik gospodina Todorića, be my guest", kazao je Andrej Plenković (HDZ), predsjednik Vlade.

I dok se sve zasada svodi na prepucavanje: "Gospodin Todorić je sam sebe nazvao konzervativnim demokršćaninom, a ne socijaldemokratom. Tako da je vrlo jasno kome je on blizak i iz kojeg je inkubatora potekao", istaknuo je Bauk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veliki broj političkih aktera ne samo da je za 180 stupnjeva promijenilo retoriku nego kao da cijela javnost pati od kolektivne amnezije", rekao je Plenković.

Bivši SDP-ov ministar, sada SDP-ov zastupnik u Saboru prema stranačkoj inicijativi ima ograda. Na pitanje je to bila ishitrena odluka Branko Grčić odgovara: "Pa, eto, ne znam što bih vam odgovorio. To bi trebali ipak pitati predsjednika SDP-a. Ne ograđujem se od te inicijative."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali ograda ima i još uvijek aktualni ministar financija, kojeg je prije pola godine na raspravi o njegovom opozivu branio sam premijer Plenković

"U mom osobnom slučaju tu se radilo zaista, kao što je i kasnije pokazano i dokazano o neargumentiranim optužbama koje smo kroz Hrvatski sabor odnosno kroz tu raspravu zapravo i potvrdili. Ja ne bih ulazio u detalje dok ne vidimo sve formalno ono što će biti. Za svoj zahtjev mogu komentirati jer sam točno vidio koje su to stvari meni bile stavljene na teret, i o njima mogu reći, a ovaj zahtjev još nije formalan", kazao je ministar financija Zdravko Marić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nakon ove SDP-ove inicijative - HDZ-ov premijer bi mogao samo dodatno učvrstiti svoju poziciju.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo