UPUTA VRHA / SDP traži od svojih zastupnika u EP-u da zbog Šuice glasuju protiv cijele Komisije?

Image
Foto: AP Photo/Francisco Seco
Image
Foto: AP Photo/Francisco Seco

Takvo svrstavanje protiv moglo bi umanjiti značaj koji SDP-ovci imaju u klubu zastupnika socijalista i demokrata u EP-u

10.10.2019.
9:27
AP Photo/Francisco Seco
VOYO logo

SDP-ovi zastupnici u Europskom parlamentu pod pritiskom su vrha stranke i svojih zastupnika iz Sabora koji od njih traže da, zbog sumnji u porijeklo imovine Dubravke Šuice (HDZ), glasuju protiv cijelog saziva Europske komisije na sjednici Europskog parlamenta 23. listopada, piše u četvrtak Večernji list.

Pod pritiskom su jer sami SDP-ovi europarlamentarci, neslužbeno doznaje dnevnik, ne misle da je to dobra ideja s obzirom da predložena Komisija ima najviše europskih povjerenika upravo iz njihove političke obitelji, socijalista i demokrata, pa bi SDP-ovci glasovanjem protiv cijele Komisije bili i protiv 10 svojih kolega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takvo svrstavanje protiv moglo bi umanjiti značaj koji SDP-ovci imaju u klubu zastupnika socijalista i demokrata u EP-u baš u trenutku kad je SDP-ovcima krenulo u borbi za bolju vidljivost: Biljana Borzan nedavno je postala potpredsjednica europskih socijalista zadužena za ekonomiju, ističe Večernji list.

Dodaju da bi protivljenje cijelom novom sazivu Komisije moglo za posljedicu imati marginalniju ulogu SDP-ovaca pri raspodjeli izvjestiteljskih dužnosti za važne teme i zakonske prijedloge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U SDP-ovoj delegaciji u EP-u, doznajemo dnevnik, prevladava stav da je kontraproduktivno zbog Šuice glasovati protiv cijele Komisije u kojoj je najviše predstavnika njihove političke obitelji.

A u vrhu stranke na Iblerovu trgu i u Klubu zastupnika u Hrvatskom saboru, koji je baš jučer raspravljao o tom pitanju, prevladava stav da treba biti protiv cijele Komisije jer je SDP u unutarnjopolitičkoj borbi i želi izbjeći pitanja kako to da je podržao Šuicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od troje SDP-ovih europarlamentaraca, Biljana Borzan i Fred Matić su i članovi Predsjedništva SDP-a, Tonino Picula nije, ali izvori bliski predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću nisu potvrdili da će se o tome otvoriti rasprava na Predsjedništvu. Jedan izvor iz SDP-ova kluba u Saboru očekuje, pak, da će ta tema ići na Predsjedništvo stranke, donosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo