NOVA AFERA VLADAJUĆIH / SDP traži ostavku prvog potpredsjednika: 'Ovo pokazuje da je isto je li na čelu HDZ-a Sanader ili Karamarko'

'Ni četiri mjeseca od formiranja Vlade ja opet moram apelirati da član Vlade izađe iz te iste Vlade. Prvo je bio Crnoja, a sad Karamarko', kaže Grbin

11.5.2016.
10:20
VOYO logo

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje je u četvrtak počeo desetominutnom stankom na zahtjev čak devet klubova, od kojih se većina željela očitovati o događajima u Vladi koji, tvrde, štete hrvatskom gospodarstvu i nacionalnim interesima.

Stanku zbog razvoja situacije vezane uz Inu i MOL zatražili su klubovi SDP-a, Hridi, Hrvatskih laburista, Mosta, HSU-a, HSLS-a, SDSS-a i HDZ-a, a Ivan Vrdoljak (HNS) želio se očitovati o stanju u Imunološkom zavodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon stanke je ispred kluba zastupnika SDP-a govorio Peđa Grbin.

"Ni četiri mjeseca od formiranja Vlade ja opet moram apelirati da član Vlade izađe iz te iste Vlade. Prvo je bio Crnoja, a sad prvi potpredsjednik Vlade. Njima je zajedničko da im je privatni interes ispred javnog. Karamarku je smetalo kad se u medijima počela pisati istina o njegovim poslovnim pothvatima pa su počeli otkazi novinarima. Vuk mijenja dlaku, ali ćud nikad. Ovo pokazuje da je isto je li na čelu HDZ-a Sanader ili Karamarko. Privatno je pred javnim, privatni džep je najvažniji", rekao je Grbin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao je Karamarka da podnese ostavku, a ako to ne učini najavljuje da će SDP u Saboru pokrenuti postupak za njegov opoziv.

Podsjetimo, tjednik Nacional u najnovijem broju tvrdi da je lobist mađarskog MOL-a Josip Petrović plaćao usluge savjetovanja tvrtki u vlasništvu Karamarkove supruge AneKaramarko. Navodi kako je uoči dolaska HDZ-a i Karamarka na vlast Petrovićeva tvrtka njegovoj tadašnjoj partnerici, a sadašnjoj supruzi za usluge savjetovanja platila najmanje 60 tisuća eura, odnosno oko pola milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacional je objavio i ugovor između Petrovićeve tvrtke "Peritus Savjetovanje" i tvrtke "Drimia", u vlasništvu Ane Šarić, danas Karamarko, iz kojega se vidi da je od od 1. veljače 2013. do 31. siječnja 2015. godine tvrtka "Drimia" primala 2500 eura mjesečno da za Petrovića prati stanje na energetskom tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo