160 kvadrata u Zagrebu / SDP tražio javno očitovanje o Krstičevićevoj kupnji stana, MORH poslao opširan odgovor

Franko Vidović je rekao da ovu situaciju vjerojatno ne bi ni potencirali da se ne najavljuje Krstičevićev angažman u Desetoj izbornoj jedinici

20.5.2020.
18:48
VOYO logo

Nakon što je portal Index.hr objavio da je Ministarstvo obrane 1998. i 1999. od tvrtke Ves gradnja kupilo dva stana veličine ukupno 160 četvornih metara u Zagrebu za 2 milijuna kuna te ih potom prodalo Damiru Krstičeviću za samo 136 tisuća kuna, odnosno po 16 puta nižoj cijeni, reagirao je SDP zatraživši javno očitovanje. 

Istaknuli su da je od sredine do kraja '90-ih HDZ diktirao pravila igre prema kojima je zbrinuto između 10 i 15 tisuća djelatnika MORH-a. Naglasili su i da je takvu praksu prekinuo SDP dolaskom na vlast. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Minimalno što možemo jest tražiti da se javno očituje"

Franko Vidović je rekao da ovu situaciju vjerojatno ne bi ni potencirali da se ne najavljuje Krstičevićev angažman u Desetoj izbornoj jedinici kao nositelja liste.

"Ali s obzirom na okolnosti, da je prethodno dao ostavku iz moralnih razloga, niti deset punih dana prije raspuštanja Sabora, a da s druge strane pretendira na ulazak u izbornu trku, minimum koji možemo tražiti od moralnog i časnog čovjeka je da se javno očituje o napisima u medijima u vezi svojih stanova", kazao je SDP-ovac Franko Vidović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL-u je stiglo priopćenje MORH-a koje prenosimo u cijelosti: 

"Ministarstvo obrane do 2000. godine kupilo je na tržištu oko 3000 stanova na području Republike Hrvatske s obzirom kako nije bilo adekvatnih slobodnih i useljivih stanova za potrebe Hrvatske vojske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanovi su kupljeni sukladno tadašnjim potrebama i procjenama Ministarstva obrane i Hrvatske vojske, pa tako i navedeni stan na adresi Nova Ves 73. 
Stanovi su dodjeljivani na korištenje djelatnicima Ministarstva obrane i Hrvatske vojske, s pravom otkupa, sukladno Pravilniku o stambenom zbrinjavanju iz 1998. godine, u suglasnosti ministra obrane te kriterijima propisanim u Pravilniku o dodjeli stanova i stambenih kredita iz 1996. godine i izmjenama i dopunama Pravilnika o dodjeli stanova i stambenih kredita iz 1997. godine. 

Image
Vrijedni 136.000 kuna? /

SDP pozvao Krstičevića da se izjasni o jeftinoj kupnji dva stana od MORH-a: 'Pitanje je je li moralno...'

Image
Vrijedni 136.000 kuna? /

SDP pozvao Krstičevića da se izjasni o jeftinoj kupnji dva stana od MORH-a: 'Pitanje je je li moralno...'

Na svaki Ugovor odnosno aneks ugovora o kupnji stanova u vlasništvu Ministarstva obrane na kojima postoji stanarsko pravo, tadašnje Javno pravobraniteljstvo Republike Hrvatske, odnosno današnje Državno odvjetništvo Republike Hrvatske dalo je pozitivno mišljenje za sklapanje takvog pravno valjanog posla. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sukladno propisanim kriterijima od Ministarstva obrane i s obzirom na dužnost koju je obnašao u Glavnom stožeru Oružanih snaga kao zamjenik načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske, čin genera-bojnika, status hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata, invalidnost kao posljedice ranjavanja u Domovinskom ratu te broj članova zajedničkog kućanstva, Damiru Krstičeviću je dodijeljen dvoetažni stan, a ne dva stana, na adresi Nova ves 73 u Zagrebu (prizemlje i prvi kat, površine 160 m2) koji je otkupljen u skladu sa Zakonom o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo i sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske iz 1995. godine o prodaji stanova u vlasništvu kojima upravlja Ministarstvo obrane.  
Cijena stana kojeg je otkupio od Ministarstva obrane formirana je kao i kod svih drugih djelatnih vojnih osoba koji su kupili stanove od Republike Hrvatske, a kojima upravlja Ministarstvo obrane sukladno Zakonu o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo, Uredbi Vlade Republike Hrvatske o načinu utvrđivanja cijene stana i garaže iz 1992. godine i Odluci Vlade Republike Hrvatske o prodaji stanova u vlasništvu Republike Hrvatske kojima upravlja Ministarstvo obrane iz 1995. godine", stoji u priopćenju MORH-a. 

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo