RASPRAVA U STRANCI / SDP u dvojbi – koalicija ili projektna suradnja s Možemo: 'Nismo u poziciji da nešto tražimo niti da uvjetujemo'

Image
Foto: Pixsell

Iz Možemo su već nazvali u SDP i dogovoren je sastanak Tomaševića i njegova tima i Grbina i njegovih ovog tjedna

1.6.2021.
9:48
Pixsell
VOYO logo

Pobjeda Možemo u Zagrebu i činjenica da su osvojili čak 23 mandata u Zagrebačkoj skupštini, što znači da im nedostaju tek dvije ruke do vladajuće većine, podatak je koji SDP, kao potencijalnog partnera, stavlja u vrlo nezavidan položaj, piše u utorak Večernji list.

Želi li SDP, u ovom slučaju kao junior partner, a što je ponuda koju već imaju od novog gradonačelnika Tomislava Tomaševića de facto na stolu, ući s Možemo u formalnu koaliciju u Zagrebu ili pak smatraju da to nije dobro za njih i da će se u tom slučaju potpuno 'izgubiti' i izbiti si svaku šansu za ponovni rast u glavnom gradu, trenutno je jedno od pitanja o kojemu se naveliko raspravlja unutar SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što nije ni čudno s obzirom na to da su iz Možemo već nazvali u SDP i da je dogovoren sastanak Tomaševića i njegova tima i Grbina i njegovih ovog tjedna. Glavna tema bit će upravo postizborna suradnja, što programska što kadrovska te dvije stranke u iduće četiri godine u Zagrebu, navodi dnevnik.

"Nitko ne zna što će Tomašević uopće tražiti od SDP-a, ali generalni stav nas povjerenika za Zagreb, koji smo kazali i predsjedniku Grbinu, jest da SDP na tom sastanku ne treba ništa tražiti za sebe jer, s obzirom na rezultat koji smo ostvarili u Zagrebu, niti nismo u poziciji da nešto tražimo niti da uvjetujemo. Ako Možemo treba našu pomoć, pomoći ćemo im. Ali smo protiv toga da se za to uzimaju ikakve pozicije pa i ona šefa Zagrebačke skupštine što bi, prema mišljenju većine povjerenika, Joško Klisović trebao odbiti", kaže jedan od povjerenika u zagrebačkoj organizaciji SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima i onih koji imaju drukčije mišljenje. "Povjerenici sigurno neće o tome odlučivati, već nacionalno predsjedništvo. Ako se odlučiš podržati Možemo, onda moraš i participirati u vlasti i uzeti šefa skupštine", kaže pak jedan član vodstva SDP-a, donosi Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo