analiza damire gregoret / SDSS ostaje u koaliciji? 'Pitanje je kako će se postaviti desna struja u HDZ-u, ali i predsjednica'

Raskid koalicije sa SDSS-om zatražila je i HVIDR-a. Sutra imaju sastanak

12.9.2019.
18:50
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se u četvrtak na obraćanje predstavnika srpske manjine Milorada Pupovca, čiji SDSS i dalje razmišlja o ostanku u koliciji.

"Gospodin Pupovac jučer je u svom nastupu, koji je u njegovu stilu, koji je na njegov način, rekao drukčije stvari od onih kako su bile artikulirane prije otprilike dva tjedna. On je rekao, na njegov način, da današnja Hrvatska nema veze s NDH. On je rekao da Hrvatska nije faktor nestabilnosti", kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne baca kerozin. Nisam to tako shvatio. Mislim da je predsjednica dobro reagirala. To su tenzije koje se s vremena na vrijeme jave u hrvatskom društvu. Tko ih generira, kako do njih dolazi, to treba dobro izanalizirati." - Kovač kaže da bi on tražio raskid koalicije sa SDSS-om? "Ne bih to komentirao", poručio je pak ministar Oleg Butković.

Reporterka RTL-a Damira Gregoret prati predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića na sastanku s mladeži te stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idući tjedan - veliki koalicijski sastanak

"Ostaje pitanje što će biti sa SDSS-om jer Pupovac nije odgovorio ostaju li oni u koaliciji. Treba vidjeti što će i drugi koalicijski partneri reći, idući tjedan je veliki koalicijski sastanak. Pitanje je kako će se prema svemu postaviti desna struja unutar HDZ-a, hoće li ovu situaciju koristiti ako ne za rušenje, onda za slabljenje Plenkovića. Važan je i stav predsjednice koji je nakon Pupovčeve konferencije bio drugačiji od onog što smo čuli danas sa sjednice Vlade od premijera", kazala je naša reporterka i dodala:

"Kada govorimo o raskidu koalicije sa SDSS-om, to je zatražila i HVIDR-a. Sutra u 13 sati imaju sastanak Glavnog odbora", poručila je na kraju reporterka RTL-a Damira Gregoret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo