'Važno je da nema avanturizma' / SDSS-u sva tri mandata srpske nacionalne manjine; Pupovac najavio razgovor s Plenkovićem

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Boris Milošević osvojili su najviše glasova srpske nacionalne manjine

6.7.2020.
14:26
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u ponedjeljak je potvrdio da je razgovarao s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem, no istaknuo je da će o idućim koracima odlučivati sutra Predsjedništvo SDSS-a. Stranka je na izborima osvojila sva tri mandata srpske nacionalne manjine.  

Image
PARLAMENTARNI IZBORI 2020. /

Štromar: 'Zadovoljan sam osvojenim mandatom, ali sigurno da sam očekivao i više'

Image
PARLAMENTARNI IZBORI 2020. /

Štromar: 'Zadovoljan sam osvojenim mandatom, ali sigurno da sam očekivao i više'

Sastanak s HNS-om

"Sutra imam Predsjedništvo stranke na kojem ćemo raspravljati o našem sljedećem koraku i o razgovoru koji sam danas vodio s Plenkovićem", izjavio je Pupovac novinarima dan nakon parlamentarnih izbora na kojima su kandidati SDSS-a Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Boris Milošević osvojili najviše glasova srpske nacionalne manjine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pupovac kaže da će se nakon toga sastati Klub zastupnika nacionalnih manjina te da će se sastati s HNS-om, partnerima s kojima su dosad činili saborsku većinu.

S Plenkovićem je danas, kaže, razmijenio samo čestitke i najavio razgovor te će o tome sutra biti riječi na sjednici stranačkog predsjedništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potpora Plenkoviću

Poručio je da je za SDSS od iznimne važnosti da se nastave demokratske stečevine koje je Hrvatska branila u protekle četiri godine. "Od velike je važnosti da nema avanturizma u politici koji smo imali u nekim proteklim razdobljima", istaknuo je.

Od Andreja Plenkovića očekuje da će pripremiti stranku i državu za novi iskorak kako bi Hrvatska bila funkcionalna država s održivom ekonimijom i  tolerantnim, otvorenim društvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi su izgledi da će nas to, što nas je približilo prije četiri godine, približiti i sada", rekao je Pupovac.

Glasnogovornik Vlade objavio je u ponedjeljak da je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dobio potporu nacionalnih manjina, HNS-a i Reformista u formiranju svoje vlade u inicijalnom krugu konzultacija koje je obavio s njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo