tri odvojena slučaja / Sedmorica Albanaca nezakonito ušla u Hrvatsku iz Crne Gore: policija dvojicu zatekla u Dubrovniku

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U prvom su slučaju policajci u mjestu Gruda zaustavili automobil albanske registracije u koji su se ranije ukrcala dvojica putnika u mjestu Palje Brdo

28.10.2015.
11:54
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Na širem dubrovačkom području u utorak su, u tri odvojena slučaja, otkrivena sedmorica albanskih državljana koji su u Hrvatsku nezakonito ušli iz Crne Gore, izvijestila je u srijedu dubrovačka policija.

U prvom su slučaju policajci u mjestu Gruda zaustavili automobil albanske registracije u koji su se ranije ukrcala dvojica putnika u mjestu Palje Brdo. Vozilom je upravljao državljanin Albanije koji je zakonito ušao u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Karasovići, a kao putnici u automobilu su se nalazila dvojica albanskih državljana za koje je kriminalističkom obradom utvrđeno da su granicu s Crnom Gorom prešli pješice nedaleko Karasovića. 

Prilikom kontrole vozila na trajektnom pristaništu u Pločama policija je, također u automobilu albanske registracije, zatekla četvero albanskih državljana. Policija tvrdi da su i oni u Hrvatsku ušli nezakonito u blizini prijelaza Karasovići, gdje ih je čekao vozač. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem su slučaju policijski službenici pomorske policije na autobusnom kolodvoru u Dubrovniku zatekli dvoje albanskih državljana koji u svojim putnim ispravama nisu imali hrvatski ulazni pečat, a za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su nezakonito pješice u Hrvatsku ušli iz Crne Gore. 

Dvojica vozača prekršajno su sankcionirana zbog pomaganja u nezakonitim migracijama, dok je sedmorici  albanskih državljana određena dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u Hrvatskoj, kažu u policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo