VOZAČ IŠAO U SUPROTNOM SMJERU / Šef centra za nadzor autocesta objasnio za RTL kako je spriječena tragedija u tunelu Sveti Rok

Šef centra za nadzor autocesta objasnio za RTL kako je spriječeno da ne dođe do tragedije u Svetom Roku

15.6.2022.
19:43
VOYO logo

Prava drama prošlu se noć odvijala na autocesti A1 u tunelu Sveti Rok. Pijani vozač je autocestom u suprotnom smjeru vozio čak 11 kilometara. Nešto poslije ponoći na čvoru Sveti Rok ušao je na autocestu prema Zagrebu te krenuo, u kontra smjeru, prema jugu. Srećom, promet tada nije bio gust pa nije došlo do frontalnog sudara.

Vozača su nakon tunela Sveti Rok uspjeli zaustaviti vatrogasci, ali uspio im je pobjeći. No ne zadugo jer je su ga zaustavili i na kraju uhitili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Središnjem centru za nadzor autocesta u Hrvatskoj, u kojem 1700 kamera monitorira što se događa na autocestama, RTL-ov reporter Boris Mišević razgovarao je o ovom slučaju s Davorom Bićanićem, voditeljem Središnjeg centra za nadzor autocesta.

Image
UHITILA GA POLICIJA /

VIDEO Vozio Svetim Rokom u suprotnom smjeru, navodno se radi o serijskom počinitelju raznih prekrašaja

Image
UHITILA GA POLICIJA /

VIDEO Vozio Svetim Rokom u suprotnom smjeru, navodno se radi o serijskom počinitelju raznih prekrašaja

"S ponedjeljka na utorak, s 13. na 14. oko 1 sat u noći smo zaprimili dojavu od policije iz Gospića i Državne uprave za zaštitu i spašavanje o vozilu koje se kretalo u smjeru Dubrovnika po kolničkom traku namijenjenom za prometovanje u smjeru Zagreba. Vozilo se kretalo u suprotnom smjeru. Centar naš za nadzor i upravljanje prometom u tunelu Sveti Rok pokrenuo je proceduru, prilagodio je prometnu signalizaciju i obavijestio vatrogasce Hrvatskih autocesta koji su se na južnom portalu Sveti Rok spustili i tu su imali dvojaku funkciju. Prva je bila da zaustave vozila koja idu prema vozaču koji se kretao u suprotnom smjeru i da zaustave vozilo koje se kretalo u suprotnom smjeru. Vozač tog vozila je prošao cijeli tunel Sveti Rok, došao do vatrogasne postrojbe, polukružno se zaustavio i vratio se u pravi smjer da bi ga nakon toga policija zaustavila i privela dalje", objasnio je Bićanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koja je njegova poruka i upozorenje vozačima koji rade takvo što, kazao je da bi najlakše bilo reći vozačima da voze u pravom smjeru, no da to i nije tako.

"Vožnja u suprotnom smjeru je pojava koja je bila u prošlosti i bit će u budućnosti. Mi kao upravitelji autoceste djelujemo na prometnu infrastrukturu, poboljšavamo je, poboljšavamo prometnu signalizaciju, moramo raditi na podizanju svijesti prometne kulture kako bi doprijelo do vozača koji su nehotice ušli u suprotni smjer", kazao je Bićanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da ne zna je li vozač koji je u Svetom Roku vozio u suprotnom smjeru bio pod utjecajem alkohola.

"Veliki su problem vozači koji to rade namjerno. Takvim vozačima s ovog mjesta želio bih apelirati, prije nego što to napravite, na taj način ne ugrožavate samo svoj život. S druge strane može biti nečiji roditelj, dijete. Prometne površine, odnosno autoceste nisu igrališta", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo