komentirao divljanje navijača / Šef HNS-a Kustić za RTL Direkt o srazu Hajduk-Rijeka: 'Uživajmo u utakmici, neka pobijedi bolji. Poštujmo se!'

Image

Osudio je nasilje Torcidinih navijača te rekao da je HNS sazvao sastanak u petak na temu sigurnosti i navijača

24.5.2022.
23:30
VOYO logo

Šef Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić ne očekuje probleme u četvrtak kada bi trebali igrati Hajduk-Rijeka. Ali na jedno apelira.

"Da imamo poštovanje jedni prema drugima i definitivno da uživamo na samoj utakmici te da poslije toga pričamo o prekrasnoj utakmici i pravom finalu i neka pobijedi bolji, sretniji, spretniji. Kako god!" kaže Kustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na huliganstvo Torcidinih navijača na autoputu.

"Želim naglasiti da HNS apsolutno osuđuje bilo kakvu vrstu nasilja bilo na sportskim trenima ili van terena kao i ovaj slučaj koji se desio na autocesti A1 kod odmorišta Desinec. Od prvog trenutka, kad smo čuli šta se desilo, mi smo u kontaktu sa predstavnicima klubova i predstavnicima ravnateljstva policije. I evo, nakon toga smo sazvali satanak za petak za 15 sati gdje ćemo proći više tema kad je u pitanju i sigurnost i navijača te same organizacije te o tom obavijestiti javnost."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Okršaji Armade i Torcide znali su biti žestoki. Prisjetili smo se scena prije osam mjeseci na kojima su šake i udarci padali naveliko: "Ajde, ajde!"
"Di je murja!! Evo, tu je."
"Vata se za muda, okrenut prema kameri."

Image
'Izazivanje nereda'' /

Sud u V. Gorici: Tužiteljstvo će kazneno prijaviti 10 Torcidaša s A1, a istražni zatvor za njih 44

Image
'Izazivanje nereda'' /

Sud u V. Gorici: Tužiteljstvo će kazneno prijaviti 10 Torcidaša s A1, a istražni zatvor za njih 44

A iz 2016., nakon što su navijači Rijeke prošli splitskom Rivom, uzvikujući ime svoje navijačke skupine: "Armada, Armada!" Ljudi su tada komentirali: "To je strašno, to je ratno stanje bilo. To je, uh! Ja san, prijo moj, tresa se ka' prut. Ja san uteka iza ovog kioska jer mi je čaša proletila pored glave."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali najjači sukob bio je onaj 2013. kada je lakše ozlijeđeno i dijete. Kamere su uhvatile trenutak kada interventni policajac govori igraču Rijeke: "Odi tamo van. Odi tamo. Neće te tuć nitko. Odi tamo."

Veseli činjenica da većina Riječana i Splićana smatra da će finale Kupa proći potpuno mirno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako Robert iz Rijeke kaže: "Moglo bi se ponoviti, ali ne bi se smjelo dopustiti. Mora se to spriječit jer to nije u redu u svakom slučaju - Forza Fiume!"
Mario ne sumnja da će biti dobro: "Na Poljudu uvijek bude dobra atmosfera, uvijek bude vrelo."
Meri iz Splita misli da nereda neće biti: "Sigurno neće biti nereda. Torcida je najbolja. Pobjeda je zagarantirana, pobjeda je naša!"

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo