Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
pavelić na meti kritika

Šef Hrvatskih šuma ne odustaje od bonusa od 2,3 milijuna kuna: 'Ne odričem se ničega'

Pavelićevo odbijanje da se odrekne bonusa, ali i najava mogućeg kompromisa, dolazi nakon niza kritika u javnosti

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Hina/ 29.7.2016. u 18:37
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Ivan Pavelić u petak je u Vinkovcima, gdje je potpisao ugovor o realizaciji projekta "ForestFlow", još jednom ponovio kako se neće odreći ničega iz svoga ugovora pa tako niti bonusa od 2,3 milijuna kuna, ali je spreman na razgovore s mjerodavnima kako bi vidjeli koje je kompromisno rješenje.

Image
bonusi nauštrb radnika

'Uprava Hrvatskih šuma treba dati ostavke! Ako im se isplate bonusi, Jakovina mora odgovarati'

Image
bonusi nauštrb radnika

'Uprava Hrvatskih šuma treba dati ostavke! Ako im se isplate bonusi, Jakovina mora odgovarati'

 "Moj ugovor nije tajan, ali je poslovna tajna kao i u drugim poduzećima. Članci ugovora su takvi kavi jesu. Ako netko uspije zaraditi neki novac koji do tada nije bio zarađen, onda ta osoba ima pravo na nagradu za taj posao. Ta nagrada se zove plaća, bonus i slično", rekao je Pavelić odgovarajući na novinarski upit koliko su moralni takvi bonusi u ugovorima čelnika javnih poduzeća. 

 "Ne odričem se ničega, ali je otvoren prostor za razgovore s mjerodavnima da sjednemo i razgovaramo i vidimo koje je kompromisno rješenje," rekao je. 

Kazao je i kako su u šest mjeseci ove godine, od kako je uveden daljinski nadzor, vozila Hrvatskih šuma napravila 1,2 milijuna kilometara manje, a pri tome su obavili sve poslove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Odbacio je prozivke sindikata napominjući kako je njihov cilj imati što veći broj članova radi sindikalne članarine i djelovanja dok su u isto vrijeme Hrvatske šume trgovačko poduzeće koje ima cilj da ostvari i dobit.

Odbacio je navode o inspekcijskim nadzorima kazavši da u Upravu nisu dolazila izvješća inspektora niti im ih je itko proslijedio. "Ako je bilo kakvih nepravilnosti, trebalo je da dobijemo ta izvješća kako bismo mogli ispraviti propuste i pokrenuti stegovne postupke", rekao je Pavelić.

Upravo se čita

Image
za premijera sve

Dan nakon incidenta s 'milijuntom putnicom' iz Zračne luke Zadar muk. Turističke zajednice zanimljivog gledišta

Riječ je o navodima, kako je objavio portal Index, da je inspekcija utvrdila niz nepravilnosti u vrijeme njegove uprave nakon čega je bivši ministar Jakovina dobio izvješće u kojemu je upozoren na prekomjernu sječu i ugrožavanje šuma te sklapanje štetnih ugovora kojima su Hrvatske šume navodno oštećene za 400 milijun akuna.    

Pavelićevo odbijanje da se odrekne bonusa, ali i najava mogućeg kompromisa, dolazi nakon niza kritika u javnosti i poziva da se odrekne potraživanja.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Mediji su naime nedavno objavili da Uprava Hrvatskih šuma na čelu s predsjednikom Ivanom Pavelićem i članom Uprave Ivanom Ištokom tuži Hrvatske šume jer im nisu isplaćeni bonusi predviđeni ugovorom koji je u ime Skupštine Hrvatskih šuma s upravom potpisao tadašnji, SDP-ov ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. Višemilijunske bonuse u državnoj tvrtki predstavnici mnogih stranaka i civilnog društva ocijenili su sramotnim.

 Nakon toga je Jakovina rekao da je ta uprava dobro poslovala, nije imala ugovorene otpremnine i police životnog osiguranja pa su bonusi bila moguća nagrada, no da bez obzira na to prihvaća kritike i poziva kolege da povuku svoja potraživanja. Na odustanak od potraživajna su pozvali i član Predsjedništva SDP-a Branko Grčić i predsjednik stranke Zoran Milanović, koji je ocijenio da su bonusi u Hrvatskim šumama "propust".

Hina/ 29.7.2016. u 18:37
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
zaražena hrana

Više od 80 ljudi na svadbi se zarazilo salmonelom, u bolnici završili i mladenci. Restoran mora platiti odštetu

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba