Jurica Lovrinčević / Šef Pevexa za RTL: 'Nije trebalo doći do zabrana rada tijekom korone. Uzalud je bačen sav novac'

Objasnio je i njihov stav oko rada nedjeljom

11.6.2020.
19:24
VOYO logo

Zbog epidemioloških mjera bio je zabranjen rad nedjeljom, praznicima i blagdanima, a prilikom ukidanja mjera, ukinuta je samo zabrana rada nedjeljom. 

Iz trgovačkih lanaca i centara upozoravaju da su gubici ogromni, i za njih i za državu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što o tome svemu misli predsjednik Uprave trgovačkog centra Pevex Jurica Lovrinčević, otkrio je našem Borisu Miševiću.

Mario Radić odlazi s mjesta nadzornog odbora Pevexa u Domovinski pokret Miroslava Škore, bit će politički tajnik. To je prokomentirao i Lovrinčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mario Radić je jedan vrhunski gospodarstvenik, prije svega jedan pošten i prekrasan čovjek koji je moj poslovni partner već 26 godina. 1994. smo osnovali prvu našu tvrtku koja i danas radi i nikome nije ostala dužna ni lipe i nikad nije bila blokirana. Iskreno, pokušaoi sam ga odgovoriti prije nekoliko mjeseci, ne zato što mislim da ne zna što radi, on jako dobro zna što radi, nego zbog toga što mislim da će njegov privatni život i njegova obitelj patiti zbog toga. Međutim, Mario je odlučio promijeniti svoj život, posvetiti ga politici i to je jedini i pravi razlog", rekao je Lovrinčević.

Image
blagdan tijelova /

Što je danas otvoreno? Ako vam nešto zatreba, evo gdje to možete potražiti

Image
blagdan tijelova /

Što je danas otvoreno? Ako vam nešto zatreba, evo gdje to možete potražiti

Kazao je i što zna o Radićevim političkim planovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa iskreno ne znam za njihove planove, s njim uopće ne razgovaram o politici, razgovarali smo o biznisu. Tako da, odlučio se baviti od 0 do 24 politikom, zato je izašao iz Nadzornog odbora Pevexa, ali odlučio je izaći i iz ostalih tvrtki gdje je vršio upravljačke funkcije, tako da ne znam koji su mu politički planovi", kazao je.

I dalje žele nerad nedjeljom

Otkrio je i kakve su posljedice koronakrize u Pevexu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U našoj tvrtki radi 2000 zaposlenika, nismo dali nikome otkaz, dapače uzeli smo još neke zaposlenike sad kad je ponovno krenuo posao. Što se tiče same situacije s covid-om, 19.3. nam je brutalno zabranjen rad, mislimo da je to bilo vrlo selektivno i stvarno preširoko. Nije trebalo ići tako sa zabranama. Mislimo da je trebalo dopustiti da rade svim trgovcima koji mogu omogućiti mjere fizičkog distanciranja i dezinfekciju, tako da eto vidimo sad da radimo bez ikakvih problema, jednostavno funkcioniraju stvari. Po nama je bez osnova bačeno puno novaca, a nije trebalo", rekao je Lovrinčević.

Objasnio je i njihov stav oko rada nedjeljom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi imamo konzistentan stav već dvije godine. Mi smo prva velika trgovačka tvrtka koja je podržala hrvatski savez za nedjelju. Voljeli bi da i ostali podržetu priču, mislimo da radnici u trgovini trebaju nedjeljom biti doma sa svojim obiteljima i to ne iz ideoloških razloga, nego iz socioloških. To je tradicija u Hrvatskoj i u niz zemalja. Svi zajedno zaslužujemo taj nedjeljni dan za odmor. Hitne službe trebaju raditi nedjeljom. Međutim, trgovina nije djelatnost koja mora raditi nedjeljom. Podržat ćemo svako rješenje u smislu regulacije da se što manje radi nedjeljom", zaključio je.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo