uspjeh u specifičnoj niši / Šef Uljanika ga je prevario, pa se okrenuo vlastitom poslu: 'Bila je to ružna, ali poučna situacija'

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Madlerd

Uljanik je napustio kada poslovođa nije ispoštovao dogovor, a sa poslovnim partnerom proizvodi oružje i peći za grijanje

30.8.2018.
17:58
Dusko Marusic/PIXSELL/Madlerd
VOYO logo

Radnici Uljanika danima prosvjeduju na ulici tražeći otkaz Uprave i svoje plaće, a jučer je objavljen i dio plana restrukturiranja brodogradilišta prema kojem bi 600 radnika trebalo dobiti otkaz.

Glas Istre donosi priču o Danijelu Učkaru koji je sad davne 1998. godine radio za Uljanik, ali ga je napustio u trenutku kada mu poslovođa nije ispoštovao dogovor. Učkar trenutno sa svojim poslovnim partnerom Markom Klevom proizvodi oružje i peći za grijanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Učkar i Kleva su vlasnici dvije tvrtke koje imaju dvije različite svrhe, a radi se o tvrtkama Madlerd i Krasa Metali. Tvrtka Maldred bavi se proizvodnjom oružja poput raketa, raketnih lansera, minobacača i ručnih bacača granata, a Karas Metali koja je osnovana 1998. godine  proizvodi peći za grijanje.

Tvrtke se nalaze u istom industrijskom sklopu u Istarskom naselju Potpićani, odvojene su u nekoliko zasebnih hala, a u njima je 117 zaposlenika na lokaciji u Potpićanu i Slatini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad moj poslovođa u Uljaniku još davne 1998. godine nije ispoštovao dogovor koji smo imali, napustio sam brodogradilište. Za mene je to bila ružna, ali poučna situacija koja je na neki način odredila moju poslovnu sudbinu. 

Radi se o tome da mi je tada za rješenje problema hidraulike na jednom spasilačkom brodu poslovođa obećao duple sate. No to nije napravio, prevario me i toliko razočarao da sam odluku o otkazu donio odmah, u sekundi, bez premišljanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naprosto sam shvatio da to nije svijet za mene i da ne želim tako raditi”,kazao je 42-godišnji Učkar za Glas Istre. Učkar je objasnio kako tvrtka Madlerd zapošljava brojne stručnjake i djelatnike, imaju brojne dugogodišnje klijente po cijelom svijetu i garantiraju profesionalnost i kvalitetu proizvod, a primarno su  orijentirani na proizvodnju raketnih sustava. 

Iako javno ne može reći kome proizvode i količinu oružja, budući da se radi o strogoj poslovnoj tajni, tvrtka u proizvodnju ulaz čim dobije dozvolu za izvor i ovjeru ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo isporučiti određeni broj lansera za višecjevni bacač raketa RAK 12. Po narudžbi radimo novi lanser raketa, RAK 4, a dosad samo radili s kalibrima dometa 8 kilometara, koje ćemo također isporučiti, i dometa 9 kilometara koji su već spremni za isporuku. Znači, za lanser RAK 4, koji ćemo sad početi proizvoditi, a čija će raketa od 220 centimetara imati domet od čak 20 kilometara, tražimo neka nova tehnološka rješenja. 

Proizvest ćemo i određeni broj RBG 6. To je ručni bacač granata i isto tako veći broj RBR 7, a to je ručni bacač raketa. Sveukupno, za projektiranje nekih novih elemenata, proizvodnju oružja i njegovu isporuku imamo rok od šest mjeseci", kazao je Učkar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo