OGLAS

'NIJE SE ISKAZAO' / Selak Raspudić odgovorila Milanoviću: 'Kad već pita što je još trebao učiniti u Madridu, evo mu odgovor'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

'U svom službenom govoru pred svjetskom javnosti trebao je ponoviti ono što danima naglašava u Domovini', poručila je Selak Raspudić

1.7.2022.
16:21
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Republike Zoran Milanović odgovorio je na jučerašnje prozivke saborske zastupnice Mosta, Marije Selak Raspudić, koja je, komentirajući njegov boravak na summitu NATO-a u Madridu rekla da bi ga netko mogao upitati: "Gdje si sada, frajeru?".

Na kritike Mostove Marije Selak Raspudić Milanović je rekao da je od nje očekivao više. Nije trebalo dugo čekati na odgovor Selak Raspudić. Zastupnica Mosta odgovorila je predsjedniku, a njezin odgovor prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nesporno je da je Zoran Milanović tijekom predsjedničkog mandata odigrao pozitivnu ulogu u osvještavanju 'hrvatskog pitanja' i nužnosti promjene izbornog zakona u BiH.

Međutim, kad već pita što je još trebao učiniti u Madridu, odgovor je sljedeći: kao sukreator hrvatske vanjske politike, trebao je tek ostati dosljedan. Dakle, u svom službenom govoru pred svjetskom javnosti trebao je ponoviti ono što danima naglašava u Domovini, odnosno reći da smatra kako Švedska i Finska ne mogu postati NATO članice dok se ne promijeni izborni zakon u BiH i da će stoga pozvati saborske zastupnike u RH da glasuju protiv ratifikacije navedenog sporazuma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'Plenković je za mene nula' /

Milanović o kritikama oko 'frajerstva': 'Što sam trebao, isukat sablju, propet se kao Zrinski, napast vjetrenjače?'

Image
'Plenković je za mene nula' /

Milanović o kritikama oko 'frajerstva': 'Što sam trebao, isukat sablju, propet se kao Zrinski, napast vjetrenjače?'

Naime, bez da je itko od naših ključnih vanjskopolitičkih aktera na formalnoj razini, makar unutar službenog govora, ako već ne i iskorištavanjem prava veta, povezao ulazak Švedske i Finske u NATO s promjenom izbornog zakona u BiH, saborski zastupnici nemaju na temelju čega izražavati svoj stav o nužnosti promjene izbornog zakona u BiH kroz glasovanje o primanju Švedske i Finske u NATO.

Također, iako se ideja povezivanja tih dvaju pitanja nekima u početku činila radikalnom i premda nisam protiv ulaska Švedske i Finske u NATO, na primjeru Turske najbolje smo mogli vidjeti da je puno toga moguće, ako se neka država doista zauzme za svoje interese. U tom smislu odgovornost je prije svega na Andreju Plenkoviću, no u svome madridskom nastupu nije se, mjereno ljestvicom koju je sam uspostavio vlastitim najavama i prethodnim prijetnjama, ovoga puta iskazao ni Zoran Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga mi jedino preostaje upozoriti na nedostatak političke hrabrosti hrvatskih vlastodržaca i zažaliti za propuštenom prilikom da se izbori naš ključni vanjskopolitički interes, stabilizacija političke situacije u BiH kroz promjenu izbornog zakona i ostvarivanje jednakopravnosti Hrvata u BiH", poručila je Selak Raspudić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo