U OČEKIVANJU ODLUKE / Šeparović za RTL: 'Ustavni sud nije podijeljen oko Karamarkova slučaja, to su spinovi i pokušaji pritisaka'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nekoliko medija objavilo je ovih dana da je Ustavni sud podijeljen oko toga treba li odbaciti ili prihvatiti ustavnu tužbu Tomislava Karamarka

13.6.2019.
13:47
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović komentirao je za RTL pisanja medija da je Ustavni sud podijeljen oko toga treba li odbaciti ili prihvatiti ustavnu tužbu Tomislava Karamarka protiv odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

''To su sve spinovi i pokušaji pritisaka na Ustavni sud koji neće imati nikakvog utjecaja na odluku koja u tom slučaju nije donesena, a u ovom trenutku ne mogu ni predvidjeti kad će to biti. U svakom slučaju odluka će biti javno objavljena. Netočno je da Ustavni sud uopće razmatra mogućnost ukidanja ovlasti Povjerenstva, da utvrđuje povredu načela djelovanja dužnosnika i da time pomaže premijeru Plenkoviću'', istaknuo je Šeparović za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, nekoliko različtih medija objavilo je posljednjih dana da je Ustavni sud podijeljen oko toga treba li odbaciti ili prihvatiti ustavnu tužbu Karamarka protiv odluke Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Dio ustavnih sudaca, piše tako danas Jutarnji list, smatra da je treba prihvatiti, dio da je treba odbaciti, a koje će od ta dva stajališta dobiti većinu od najmanje sedam glasova odlučit će se na sjednici svih 13 sudaca koja bi se trebala održati krajem lipnja ili početkom srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakva god odluka Ustavnog suda bila, ona neće biti jednoglasna, nego popraćena izdvojenim mišljenjima dijela sudaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo