'popović je vršio pritisak' / Severinina odvjetnica o oslobođenju Redžepija. 'Nije saslušana niti je dobila status koji je tražila'

Image
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL

'Vještak je, nakon što nije dobio izuzeće u postupku, sačinio nalaz u korist Milana Popovića', rekla je Biloš

22.9.2022.
18:07
Lovro Domitrovic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno oslobođen Gzim Redžepi, kojeg je Uskok teretio za trgovanje utjecajem u slučaju skrbništva nad sinom Severine Vučković i srpskog poduzetnika Milana Popovića, oglasila se i Severinina odvjetnica.

"Severina nema saznanja o tijeku sudskog postupka protiv Gzima Ređepija. Nije bila saslušana na sudu i nije dobila status oštećenika koji je tražila", rekla je Jasminka Biloš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je kako je Severina iz medija saznala da je svjedok vještak promijenio iskaz koji je prethodno dao u Uskoku i od krunskog svjedoka optužbe postao svjedok obrane.

"Činjenica je da je vještak svjedok kaznenog djela trgovine utjecajem, tražio svoje izuzeće u postupku u kome je vještačio, da je Severinu pozvao na sastanak da joj to kaže, da je iskazao strah u svezi pritiska koje je imao u svezi vještačenja od strane Milana Popovića, radi čega je i tražio svoje izuzeće, a kasnije napisao nalaz u korist Milana Popovića", rekla je Biloš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
gzim redžepi /

Sud nepravomoćno oslobodio Bandićevu desnu ruku! Nije trgovao utjecajem protiv Severine

Image
gzim redžepi /

Sud nepravomoćno oslobodio Bandićevu desnu ruku! Nije trgovao utjecajem protiv Severine

Odvjetnica smatra da postoji razlog zašto je svjedok vještak promijenio svoj iskaz i lažno iskazivao na sudu, a zatim "ju još izvrijeđao i klevetao, ako je vjerovati medijima koji su prenijeli sadržaj suđenja."

"Vještak je, nakon što nije dobio izuzeće u postupku, sačinio nalaz u korist Milana Popovića i da je ostao kod svog iskaza temeljem kojeg je Uskok podignuo optužnicu za trgovinu utjecajem, priznao bi da je njegov nalaz lažan, sačinjen kao posljedica trgovine i time sam  sebe doveo u sferu kaznene odgovornosti", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovako je kao svjedok obrane pogodovao ne samo Gzimu Ređepiju, već je pokušao spasiti i sebe kaznenog progona za sastav lažnog nalaza", zaključila je Biloš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo