prljava posla / Šibenska odvjetnica prevarila svoje klijente prešutivši im izvansudsku nagodbu, a državu oštetila za 45 tisuća kuna

Image
Foto: Thinkstock.com

Odvjetnica je bila opunomoćenik brata i sestre koje je zastupala te se izvansudski nagodila s osiguravajućom kućom bez njihova znanja i suglasnosti

23.5.2018.
16:57
Thinkstock.com
VOYO logo

Šibenska 47-godišnja odvjetnica osumnjičena je da je zlorabila povjerenje 53-godišnjaka i 55-godišnjakinje tako da ih nije obavijestila o izvansudskoj nagodbi vrijednoj 310 tisuća kuna te da je utajila porez i oštetila Republiku Hrvatsku za nešto manje od 45 tisuća kuna, izvijestili su jutros iz šibenske policije, piše Šibenski portal. 

Odvjetnica je bila opunomoćenik brata i sestre te se izvansudski nagodila s osiguravajućom kućom bez njihova znanja i suglasnosti. To je napravila s ciljem zadržavanja za sebe odštete od 310 tisuća kuna. Temeljem te nagodbe 2012. godine je na bankovni račun odvjetnice uplaćen iznos o kojem ona nije obavijestila brata i sestru. Nakon saznanja oštećenih, ona im je na njihovo inzistiranje isplatila djelomičan iznos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je istragom utvrdila kako odvjetnica nije evidentirala taj novac u svojim poslovnim knjigama kako bi izbjegla plaćanje poreza.

Protiv 47-godišnje odvjetnice podnesena je kaznena prijava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo