prva noć u zatvoru / Sin poginulih Talijana za RTL o odlasku Horvatinčića u zatvor: 'Svi moraju platiti ako učine grešku! Ovo je važan dan za sve nas'

'Liječnica koja ga je pregledala smatra da on ne treba ići u bolnicu, tako da on nije išao u bolnicu', kazao je odvjetnik Velimir Došen

15.7.2021.
19:10
VOYO logo

Tomo Horvatinčić proveo je prvu noć u zatvoru na odsluženju kazne nakon deset godina od pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par. 

Pred Remetinec stigao je na štakama, obećao da će biti dobar zatvorenik, a njegov odvjetnik još uvije vjeruje da će se uvažiti žalba i da će biti pušten na liječenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza rešetaka je Tomo Horvatinčić proveo prvu noć.

Prije odlaska na odsluženje 4 godine i 10 mjeseci duge kazne, sinoć je oko 22 sata na štakama došetao do novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I najprije pohvalio svoju novu adresu.

"Jako puno sam čuo dobrih stvari o zatvorskom sustavu. I mislim da je jedan od najorganiziranijih i najhumanijih zatvora u Europskoj uniji", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A zatim i dao do znanja da je spreman. 

Image
prije odlaska /

Horvatinčić je u zatvoru: 'Bit ću dobar zatvorenik'

Image
prije odlaska /

Horvatinčić je u zatvoru: 'Bit ću dobar zatvorenik'

"Bit ću dobar zatvorenik. Poštivat ću ove zakone. Nadam se da ću se izliječiti tamo negdje do Nove godine, ili prvi ili drugi mjesec i da ću moći izdržavati ovu kaznu", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaznu koja mu je dosuđena za pomorsku nesreću u kojoj su prije deset godina poginuli Talijani Francesco i Marinella Salpietro. Pri ulasku u zatvor, Horvatinčić je izrazio žaljenje za nesreću, ali i spomenuo novac koji je isplatio djeci poginulog para.

"Toj djeci se ne mogu nikakvi novci namiriti za izgubljene roditelje, ali i tu sam isto odreagirao sa 400 tisuća kuna/eura, i gdje su djeca oko toga povukla žalbu na moju oslobađajuću presudu", kazao je Horvatinčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o 400 tisuća eura odštete koje je Horvatinčić, pojasnio je njegov odvjetnik, morao uplatiti presudom suda. Sin poginulih Francesca i Marinelle, Federico Salpietro za RTL poručuje:

"Nažalost, Horvatinčić je napravio grešku i mora platiti kao i svi ostali. Svi moraju platiti ako učine grešku. To je važna poruka za sve. Zato, hvala vam svima. Ovo je važan dan, 14. srpnja, za sve nas", poručio je za RTL sin poginulog bračnog para Federico Salpietro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu noć u zatvoru Horvatinčić je proveo u propisanoj samoizolaciji zbog koronavirusa, jutros je pregledan i zdravstveno je dobro, kaže njegov odvjetnik.

"Liječnica koja ga je pregledala smatra da on ne treba ići u bolnicu, tako da on nije išao u bolnicu. Možda je bilo za očekivati da će ići u zatvorsku bolnicu. On ostaje i dalje u Remetincu", rekao je odvjetnik Velimir Došen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I to do odlaska u kaznionicu ili do rješenja žalbe koja bi mu mogla omogućiti tromjesečno liječenje sa slobode.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo