živi zid nije šminkerski / Sinčić: 'Nećemo samo 'popovati' iz sabornice nakon što postanemo parlamentarna stranka'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Šef Živog zida Ivan Vilibor Sinčić kazao je kako njegova stranka neće samo 'popovati' iz Sabora nakon što postane parlamentarna

18.10.2015.
14:32
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo
Image
Image

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić otvorio je u  u nedjelju u Karlovcu prostorije za Glavni izborni stožer za VII. izbornu jedinicu i njavio kako u toj jedinici, u kojoj  je nositelj liste, očekuju osvajanje tri mandata te da stranka neće postati šminkerska ni kad postane parlamentarna.  

"Stranka neće postati šminkerska ni kada postane parlamentarna nego će nastaviti slušati kakve probleme građani imaju i rješavati ih jedan po jedan", ustvrdio je Sinčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Namjeravamo nastaviti raditi i izvan sabornice, lokalno, a ne samo 'popovati' iz Sabora, kao druge stranke, ali ćemo uz saborske imunitete onemogućiti da policija ide na nas i time onemogućiti deložacije. Ima takvih primjera u Hrvatskoj, kada su zastupnici zaštitili od deložacije stanare srpske nacionalnosti, kojima je prijetilo izbacivanje", ustvrdio je Sinčić u Karlovcu, gdje se na otvaranju prostorija u staroj gradskoj jezgri okupilo tridesetak članova i simpatizera.

Govoreći o izbjegličkoj krizi ustvrdio je 'kako se zna da je Islamska država potvrdila da je poslala više tisuća terorista u EU u ovom izbjegličkm valu', te da se 'pokazala upitnom i solidarnost zemalja članica Europske unije i učinkovitost schengenske granice'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Problem izbjeglica treba rješavati prije svega zalaganjem za mir na Bliskom istoku, međutim izbjeglicama treba pomoći, jer njih nikakav zid neće zaustaviti. Smatramo da je Vlada zakazala u tom smislu da nije odvojila od izbjeglica ekonomske migrante i teroriste", izjavio je Sinčić koji smatra i da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prekoračila svoje ovlasti. 

"Izbjeglička kriza nije nešto oko čega bi si trebali međusobno raditi probleme, jer zna se da mi kapacitete za trajno zbrinjavanje izbjeglica nemamo, barem ne do trenutka kada bude sačinjen sveeuropski plan zbrinjavanja izbjeglica", rekao je Sinčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno je naglasio, zajedno sa svojim suradnicima, da su u Karlovcu organizatori obrane od poplave odbili njihovu pomoć, iako Živi zid čine aktivisti s puno iskustva, te su bili spremni "svoje resurse staviti na raspolaganje poplavljenim građanima". To im je bilo, kako kažu, onemogućeno čak i jučer u trenutku kada su se vatrogasci uglavnom razišli iz Karlovca zbog veće ugroze u Pokupskoj dolini. 

"Sada kada se voda povukla, desetak će ljudi krenuti u pomoć građanima u izbacivanju blata i naplavljenih predmeta iz kuća i dvorišta i tako svakog dana, dok za to bude potreba", najavili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo