novi val optužbi / Sinčić: 'Plenković je organizirao i bio šef skupine Borg'

Image
Foto: Duško Marušić/Pixsell

'Ne samo da je cijelo vrijeme obmanjivao hrvatsku javnost, da je lagao, kao i njegovi ministri uključeni u skupinu Borg, on i danas krši hrvatske zakone'

31.8.2018.
17:16
Duško Marušić/Pixsell
VOYO logo

Predsjednik Živog zida Ivan Sinčić ustvrdio je u petak da je premijer Andrej Plenković "organizirao, predsjedao i davao upute" skupini Borg na barem sedam od osam sastanaka u Vladi, te ga je prozvao jer Živi zid još nije dobio uvid u knjigu ulazaka i izlazaka u Banske dvore, što je zatražio u svibnju.

To što Plenković hoće umanjiti stvar ne mijenja činjenicu da je u debelom sukobu interesa, da je predsjedao Vladom i bio šef paraskupine koja je za cilj imala izvući novac iz Agrokora. Naravno da je sve znao, da je pokrenuo cijelu priču, da je glavni i odgovorni, izjavio je Sinčić na konferenciji za novinare ispred Banskih dvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sinčić je premijera prozvao i zato što Živi zid još nije dobio uvid u knjigu ulazaka i izlazaka iz Vlade. "Tko je Plenković da onemogućava uvid u nešto što je javno", upitao je Sinčić ustvrdivši kako premijer time hoće sakriti ostale sudionike i sastanke skupine Borg.

Bit ćemo uporni dok ne dobijemo te podatke, najavio je, navodeći da je Živi zid tražio podatke o ulascima u Banske dvore od 1. veljače do 1. svibnja 2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne samo da je cijelo vrijeme obmanjivao hrvatsku javnost, da je lagao, kao i njegovi ministri uključeni u skupinu Borg, on i danas krši hrvatske zakone",  ustvrdio je Sinčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo