loše stanje u sustavu / Sinčić pozvao institucije da istraže slučaj zlostavljanog dječaka

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić prozvao je institucije da zataškavaju slučaj 14-godišnjeg dječaka koji je dvije godine zlostavljan u Psihijatrijskoj bolnici Lopača u Rijeci.

26.12.2014.
9:48
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednički kandidat Ivan Vilibor Sinčić u četvrtak navečer podržao je nastojanja Udruge Kreativa, koja je optužila sustav skrbi za djecu da zataškava zlostavljanje 14-godišnjeg dječaka, koji je ranije boravio u Psihijatrijskoj bolnici Lopača u Rijeci, a sada je štićenik zagrebačkog Dječjeg doma Antuna Gustava Matoša, te je zatražio da se istraže ti uznemirujući podaci.

Sinčić je pozvao novinare i dao im izjavu na ulici u neposrednoj blizini Dječjeg doma, u nazočnosti predsjednice Udruge Kreativa Zagreb, Marije Žnidarec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žnidares je novinarima izjavila da je došla u posjed informacijama kako je 14-godišnji dječak koji je sada smješten u zagrebačkom Dječjem domu, bio silovan u posljednje dvije godine, prisilno su ga tetovirali, tjerali na preprodaju droge, maltretirali i tukli u Psihijatrijskoj bolnici Lopača u Rijeci.

Za sada nije poznato je li riječ o jednom ili više zlostavljača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žnidarec je pozvala da se pomogne toj djeci, jer se, kako je kazala, 'ona nemaju kome obratiti za zaštitu'.

Također je izjavila da je Udruga Kreativa kontaktirala ravnateljicu zagrebačkih dječjih domova Jasnu Ćurković Kelava, koja se navodno ogradila, jer su se ta zlostavljanja dogodila u drugoj ustanovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Okupili smo se ovdje kako bismo upozorili na loše stanje u sustavu skrbi nad djecom te da bismo ubrzali istrage i eventualne kaznene prijave u pojedinim slučajevima zlostavljanja djece", kazao je Ivan Sinčić u izjavi novinarima, koju je dao u blizini Dječjeg doma A.G. Matoš u Zagrebu.

Predstojnica Dječjeg doma Antun Gustav Matoš, Đurđica Čačić, kazala je večer telefonom kako nije imala spoznaja o tome zlostavljanju te da je jučer nakon što je za to čula, uputila dopis policiji da utvrdi činjenice i poduzme što je potrebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, rekla je da upravo piše dopis policiji u kome traži da se zaštite djelatnici i djeca Doma, koja su, kako je navela, večeras bila izložena verbalnim napadima članova Udruge Kreativa.

Složila se da je ta Udruga izrekla vrlo uznemirujuće optužbe, dodavši kako je dječak protekle dvije godine zbog stanja u obitelji bio kod udomitelja, a nakon toga u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U našoj ustanovi boravio je od 17. veljače ove godine, ali u kraćim razdobljima, kazala je predstojnica Dječjeg doma Antun Gustav Matoš, naglasivši da je obavijestila policiju čim je doznala za navedene dojave.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo