ZATRPAT ĆE PLENKOVIĆEV MAIL? / Sindikalisti postavljaju uvjete da bi objavili iznos plaća. Ministri spremno otkrili prihode...

Sindikati kreću u akciju zatrpavanja maila premijera Plenkovića s platnim listama profesora i učitelja

29.10.2019.
19:00
VOYO logo

Plaće sindikalnih povjerenika, ali i nastavnika s kojima se barata u javnosti ponovno su danas bile u fokusu jer se nastavio štrajk u osnovnim i srednjim školama, a za sutra je najavljen i jednodnevni štrajk na fakultetima.

Čelnici sindikata spremni su objaviti kolika su im mjesečna primanja pod jednim uvjetom. Isto tako, budući da su podaci o plaćama tajni, a sindikalisti tvrde da nisu istiniti napisi da su prosječne plaće u školstvu 7200 kuna - pokrenuli su novu akciju i savjetovali članove da svojim izračunima plaća zatrpaju premijerovu elektroničku poštu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šaljite platne liste premijeru da uvidi da ste potplaćeni u Hrvatskoj i da informacije o velikim plaćama nisu točne ", kazala je Sanja Šprem, predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja te dodala da će i ona premijeru poslati svoju platnu listu. 

Ministri otkrili svoju plaću

"Objavit ćemo u lipu našu plaću kada mediji objave kolike su plaće glavnih urednika medija. Pa ćete onda vidjeti čuda", rekao je Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od sindikalista članovi Vlade su danas spremno odgovarali na upit o iznosu plaća. Doduše iz razloga, što su njihove plaće javne i stižu iz državnog proračuna. 

Tako je ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao da je njegova plaća oko 17,300 kuna, ministar financija i potpredsjednik Vlade Zdravko Marić oko 19,500 kuna, ministar gospodarstva Darko Horvat oko 18,600 kn, dok je ministrica kulture Nina Obuljen Koržineka kazala da je oko 16 tisuća kuna. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo